Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har lyft säsongskorten till en ny nivå.
Försäljningen har ökat med närmare 400 procent.
– Väldigt roligt, säger mittbacken Robin Blommé.

Grönvitt säkrade division 1-kontraktet inför knappt 4 000 besökare i november – och dess har klubben upplevt den största haussen på många säsonger.

Allt tyder på stort tryck på Solid Park Arena i år.

Hittills har drygt 170 säkrat säsongskort för 2016.

– Förra året tecknades 35 säsongkort så den här ökningen är mycket glädjande och värdefull, säger ekonomiansvariga Christina Liffner till vskfotboll.nu.

Robin Blommé kom i vintras tillbaka till VSK Fotboll efter tre år i Syrianska IF och är inte förvånad över den nästan 400-procentiga tillväxten i säsongskortsförsäljningen.

– Det är väldigt roligt och något som jag och de andra spelarna haft på känn. Supportrarna har alltid och kommer alltid vara där för oss men det känns som många andra också känner framtidstro.

Vad betyder det stora intresset för er spelare?

– Vi vill att den här säsongen ska bli något att minnas. Solid Park Arena ska vara en jobbig plats att komma till för motståndarna. Supportrar och annan publik kommer ha en stor del i det. Även bortaföljet till premiären i Umeå verkar bli enormt. Sedan önskar jag ett magiskt tryck på hemmapremiären mot Nyköping (22 april), säger Robin Blommé till vskfotboll.nu.

VSK Swish starke man Anders Tengström har kontakt med många grönvita som för första gången på flera år investerat i säsongskort.

– Jag ser två stora anledningar. Dels den saga som #Drömhösten blev till slut. Sådant är inspirerande för människor. Man vill ha mer. Dels allt det positiva som hänt i och runt klubben och som förmedlats av media. Alla med fotbollsintresse kan känna att det är något på gång med VSK Fotboll. Det är klart att många vill vara med och uppleva hajpen och se vart det bär, säger han till vskfotboll.nu.

FAKTA: VSK FOTBOLLS SÄSONGSKORT 2016

  • Säsongskort kostar 1 100 kronor för sittplats och 900 kronor för ståplats. I priserna ingår även Mesta mästarna VSK Bandys elitseriematcher i ABB Arena i höst.
  • Du kan anmäla ditt intresse till kansli@vskfotboll.se.
  • Betalning görs till bankgiro 5516-9221 eller swishnumret 1235393400. Skriv namn och eventuellt önskemål om sittplats.
  • Säsongskorten beräknas vara klara under vecka 15 (veckan inleds 11 april).