Visa fler äldre nyheter >

Asmir Suljicic, Sebastian Forsberg och Leif Berg.
Alla är med i Morgondagens stjärnor – som spelas i Västerås på söndag.
– Det är bara att visa upp sig och se hur man ligger till, säger Asmir Suljicic till vskfotboll.nu.

Det har blivit tradition att Grönvitt har starka kort med i Morgondagens stjärnor, talangmatchen mellan division 1 norra och division 1 södra.

Så är det även i år, när matchen dessutom spelas i Västerås. Det är avspark på söndag klockan 14 på Swedbank Park. Asmir Suljicic (bilden) och Sebastian Forsberg är uttagna i norrlaget.

Och Leif Berg är norrlagets tränare tillsammans med Magnus Kihlberg, som fick lämna BK Forward efter säsongens slut.

– Våra spelare kommer nog att hålla en hög klass. Asmir har ju ändå fått spela väldigt mycket och kommer in med gott självförtroende. För "Sebbe" var det ett tag sedan han spelade en hel match med A-laget, så han kommer självklart att ta tillfället i akt. Han levererar garanterat, oavsett position.

Spelarna själva ser fram emot att visa sin kvalitet.

– Det blir kul att se vilka talanger som finns i både söderettan och norrettan och hur jag står upp mot dem. Bara kul och en ny erfarenhet, säger "Sebbe".

– Det är bara att gå dit och visa upp sig, lära känna nya spelare och se hur man ligger till i sin egen åldersgrupp, säger Asmir.

Båda spelarna har haft bra säsonger i Grönvitt. "Sebbe" fick spela mycket i vår och visade att han är en pålitlig och multifunktionell spelare.

– Jag fick chansen att spela när det blev skador och ett lite jobbigt läge. Det var kul och gick helt okej. Jag försökte ta vara på chansen. Det var skönt att få lite erfarenhet av division 1-spel. Jag är fortfarande ung och har all tid i världen. På hösten fick jag inte så mycket speltid, men det var bra tempo på träningarna med alla nya spelare. Det var skitkul och bra stämning i laget. Jag utvecklades hela tiden och blev bättre och bättre, säger han.

Asmir fick något av säsongens genombrott och blev en nyckelspelare som en av två mittbackar på hösten.

– Det blev bättre och bättre för varje match som gick. I början gick det lite halvdant, men jag fick förtroende av tränarna och det gav mig lite trygghet. Utvecklingen har bara gått uppåt. För klubben och laget har hösten varit fantastisk, speciellt mot slutet när vi behövde plocka de där poängen. Då spelade alla på topp, säger han.

Spelarna och ledarna i Morgondagens stjärnor samlas på fredagen, tränar på lördagen och spelar matchen på söndagen.

– Det ska bli jättekul att få titta på spelarna i en annan miljö och träffa de andra ledarna för att byta erfarenheter. Det är alltid nyttigt och intressant, säger Leif Berg.

Se matchen på plats eller köp den via webben
Matchen spelas alltså på söndag klockan 14 på Swedbank Park. Den sänds dessutom för 59 kronor via Ettan Fotbolls playkanal på Solidtango.

Kommentator är Erik Eklund och expertkommentator är Adil Kizil.

Här hittar du sändningen av Morgondagens stjärnor