Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt stod upp bra mot serietvåan Akropolis.
Till slut gav det poäng – när Karwan Safari kvitterade på straff i 88:e minuten.
– Ser vi över hela matchen var oavgjort ganska rättvist, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll pressade och attackerade från början mot Akropolis IF. Simon Johansson och Filip Tronêt kom ofta fram längs högerkanten för att skapa farliga inspel.

Men den riktiga spetsen saknades.

– Vi var bra och slog många inlägg, men var lite uddlösa den sista tredjedelen. Vi var på gång, men sedan fick de någon chans och så fick de hörnan som de gjorde mål på, säger huvudtränaren Leif Berg.

Fram klev Konstantinos Stavrothanasopoulos med skallen före. Mittfältaren knoppade in 1–0 i den 19:e minuten.

– Vi föll tillbaka efter det, men repade oss lite i slutet av halvleken.

Grönvitt möblerade om när andra halvlek drog i gång. 4-4-2 blev 4-3-3, Kevin Garcia flyttade upp som defensiv mittfältare och Robert Medvegy tog klivet ner som vänsterback. Framåt klev Filip Tronêt upp bredvid Karwan Safari och Mikael Gustafsson.

– Vi ville ha mer tyngd, få in fler spelare i straffområdet när vi kom runt på kanterna. Simon skulle få vara fri och mata in fler inlägg.

Men inledningsvis var Akropolis bättre. Serietvåan ställde om vasst och var nära fyra gånger om. Varje chans var högkaratig.

– De är enormt skickliga offensivt i omställningslägena. Där går det snabbt, det hade vi lite problem med. Vi ska vara glada att de inte gjorde mål då. Daniel Svensson svarade för ett par fina räddningar.

Och två gånger om fick VSK-backar agera målvakt i närheten av mållinjen.

– Viktigt att vi krigar, slänger oss och fläker oss fram för att bollen inte ska gå in.

De grönvita åt sig in i matchen igen och började skapa chanser. Filip Tronêt var fortsatt involverad i mycket och fick ett par bra chanser, Eduard Zuta svarade för ett riktigt kanonskott och Robert Medvegy tvingade Akropolis målvakt Simon Lundgren till en skarp räddning.

– Vi fick mer boll igen och började skapa lägen. Till slut får vi utdelning på straffen.

Ja, för i den 88:e minuten slog han till, Karwan Safari. Anfallaren drogs ner och fick straff. Den förvaltade han säkert.

– Och i det läget fick vi fundera på om vi skulle fortsätta gasa och hur viktig poängen var. Vi ändrade lite och tog ner Oliver (Ekroth, mittbacken som hade flyttats upp i jakten på mål). Men vi ville inte sjunka ner, utan fortsatte ligga kvar med ganska många spelare. Sedan får vi ett jätteläge ... Med lite flyt hade vi tagit tre poäng, men ser vi över hela matchen var det säkert ganska rättvist med 1–1.

Bottenstriden i norrettan är otroligt rafflande. Södertälje FK, Carlstad United och Vasalunds IF har 26 poäng, Huddinge IF och VSK Fotboll har 23 och Motala AIF har 21.

Återstående matcher för Grönvitt: Umeå FC borta och Södertälje hemma.

– Den här poängen kan faktiskt vara väldigt viktig när serien är avklarad. Vi har fortfarande chansen och den ska vi ta, säger Leif Berg.

VSK Fotboll–Akropolis IF 1–1 (0–1).
Målen: 0–1 (19) Konstantinos Stavrothanasopoulos, 1–1 (86) Karwan Safari (straff).
Hörnor: 8–6 (3–3).
Varningar, VSK Fotboll: Oliver Ekroth, Karwan Safari. Akropolis IF: Henrik Löfkvist, Aaron Kabondo
Domare: Adam Ladebäck, Visby.
Publik: 1 000 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Simon Johansson, Asmir Suljicic, Oliver Ekroth, Kevin Garcia.
Mittfält: Filip Tronêt, Boris Ljevar (83), Eduard Zuta, Robert Medvegy (83)
Anfall: Karwan Safari, Mikael Gustafsson (72).
Ersättare: Marcus Hägg (72), Jakob Andersson (83), Karwan Zarifnejad (83), Peyman Alkoyun, Marcus Degerlund, Sebastian Forsberg, William Ankréus (målvakt).