Visa fler äldre nyheter >

Jakten på andraplatsen fortsätter.
VSK Fotboll U19 slog Håbo med 5–1 hemma.
– Nu måste vi vinna de två sista, säger tränaren Thomas Gabrielsson till vskfotboll.nu.

Spelet i den första halvleken var inte på topp, men efter en tung start vände VSK Fotbolls U19-lag 0–1 till 3–1 mot Håbo FF.

Eric Engström kvitterade, Marcus Degerlund nickade in ledningsmålet på hörna – och lagkaptenen Jakob Eneroth utökade ledningen på straff.

– Vi spelade faktiskt dåligt i första halvlek. Men efter de tre första målen blev vi lite lugnare och började spela vårt spel, säger tränaren Thomas Gabrielsson.

I andra halvlek blev det två mål till för Grönvitt, båda inprickade av inhopparen Gustav Torseng. Mittfältaren följde gärna med upp i anfallen och svarade för två klassavslut som satt vid stolproten.

– Han har haft ganska bra statistik de senaste matcherna, bland annat två mål mot Skiljebo.

I andra halvlek flöt spelet på bättre.

– Vi bytte system och spelare på vissa positioner. Då fick vi i gång vårt spel med hög press, bollinnehav och anfallsspel. Synd att vi inte spelade på det sättet i 90 minuter, men fotbollen är så.

I och med segern har VSK Fotboll 38 poäng, lika många som serietvåan Enskede IK. Och nästa söndag möts lagen i Enskede. Snacka om spännande match.

– Det blir som en final. Vi måste absolut vinna den för att ha en chans att komma tvåa. Och efter det måste vi vinna sista matchen borta mot Enköping och göra jättemånga mål, säger Thomas Gabrielsson.

En andraplats i serien innebär i första hand att Grönvitt skulle slippa spela ett lokalt kval för att behålla platsen i division 1.

I andra hand kan en andraplats innebära en plats i U19-allsvenskan, alltså högsta serien. Segraren i varje division 1-serie får en plats, liksom den bästa tvåan. Grönvitt kan inte bli bästa tvåa, men kan ändå få en plats om något lag tackar nej, till exempel av ekonomiska skäl.

VSK Fotboll U19–Håbo FF U19 5–1 (3–1).
Målen: 0–1 (9) Kristoffer Kindström, 1–1 (24) Eric Engström, 2–1 (37) Marcus Degerlund, 3–1 (43) Jakob Eneroth (straff), 4–1 Gustav Torseng, 5–1 Gustav Torseng.
Hörnor: 3–3 (1–1).
Varningar, VSK Fotboll: Jakob Eneroth. Håbo FF: Niclas Magnusson.
Domare: Neftaly Lopez, Västerås.

Så här spelade VSK Fotboll U19
Målvakt: William Ankréus.
Backlinje: David Carlsson, Jakob Andersson (64), Marcus Degerlund, Jonny Hanna (76).
Mittfält: Jakob Eneroth (87), Fredrik Åckander (ut 46, in 64), Alexander Cherif (88).
Anfall: Eric Engström (ut 46, in 87), Fredrik Lundqvist (ut 75, in 87), Jonas Nyberg (61).
Ersättare: Jonathan Sawaya (in 46, ut 77), Gustav Torseng (46), Sebastian Forsberg (61), Sharmarke Ali (75), Manwel Matti (76), William Josefsson (77), Oliver Löfgren (målvakt).