Visa fler äldre nyheter >

Jämnt, chansfattigt och halvdant spel från båda lagen.
Tills Amor Layouni avgjorde med ett superskott för Brage.
– Tungt. Vi var lite för klena i sista tredjedelen, säger Grönvitts huvudtränare Leif Berg till vskfotboll.nu.

Matchen på Domnarvsvallen var ett typiskt ställningskrig. Få målchanser och knapert spel. Brage försökte på sedvanligt sätt slå bollen i djupled och pressa på med sin fysik. VSK Fotboll ville svara med ett mer varierat spel, men körde alltför ofta fast.

Karwan Safari och Kevin Garcia var närmast ett grönvitt mål i den första halvleken. Heidar Geir Juliusson och Emil Johansson var närmast för hemmalaget.

– En mindre välspelad halvlek. Det var mycket kamp och duellspel. Initiativet flög fram och tillbaka. Det var egentligen inget lag som lyckades ta tag i det. Brage hade en period där de var starkare, medan vi avslutade lite bättre, säger VSK Fotbolls huvudtränare Leif Berg.

Det spelmässiga övertaget blev större i andra halvlek. Grönvitt skapade många hörnor, men sällan riktigt vassa målchanser. Mikael Gustafsson hade den bästa när han knoppade bollen utanför från bara några meters håll.

– Vi tog över och hade betydligt mer bollinnehav i andra halvlek. Då förde vi spelet, men var lite för klena i sista tredjedelen. Det blev lite för många bollar i luftrummet, där Brage har två mittbackar som är otroligt starka på huvudet. Vi kunde ha hittat in med lite tidigare, lägre inlägg och fått ännu fler spelvändningar så att de hade fått flytta över.

Brage fick ett riktigt kvalificerat läge när Heidar Geir Juliusson nickade från fri position i straffområdet, men avslutet gick rakt på Daniel Svensson. Och strax därefter kom ledningsmålet som visade sig bli segermålet. Amor Layouni tog sats från 25 meter och smällde upp en vänsterkanon i krysset.

– En sådan drömträff så det finns inte. Han har säkert ett bra skott i vanliga fall, men det där tror jag inte han gör om så många gånger till. Det känns tungt att det skulle avgöra, för vi borde haft en poäng.

Det blev alltså en sur förlust för Grönvitt, som inte fick det offensiva spelet att stämma. Nästa match är borta mot Vasalunds IF söndagen den 20 september.

– En match som jag tror passar oss bra. Vi ser fram emot den. Nu ska vi bara ladda, släppa den här matchen och gå vidare med Vasalund i sikte, säger Leif Berg.

IK Brage–VSK Fotboll 1–0 (0–0).
Målet: 1–0 (80) Amor Layouni.
Hörnor: 1–10 (1–2).
Varningar, IK Brage: Pontus Hindrikes, Stefan Lindmark. VSK Fotboll: –.
Domare: Björn Särnbrink, Segeltorp.
Publik: 527 (på Domnarvsvallen, Borlänge).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Simon Johansson, Asmir Suljicic, Oliver Ekroth (82), Kevin Garcia.
Mittfält: Filip Tronêt, Eduard Zuta, Andreas Ljunggren-Eriksson, Koyar Salimi (72).
Anfall: Mikael Gustafsson, Karwan Safari.
Ersättare: Boris Ljevar (72), Robert Medvegy (82), Peyman Alkoyun, Jakob Andersson, Marcus Degerlund, William Ankréus (målvakt).