Visa fler äldre nyheter >

UPPDATERAD 20.29. VSK Fotboll vände 0–2 till 3–2 på sju minuter.
Ändå blev det oavgjort, 3–3, hemma mot Motala.
– Det känns som att vi förlorade. Men vi kan samtidigt känna stolthet över vår vändning, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

När domaren blåste för 90 minuter såg båda lagen besvikna ut. Såväl VSK Fotboll som bortalaget Motala AIF hade ju tappat ledningen i matchen. 0–2 blev 3–2 som blev 3–3.

– Jag tror ändå att alla som var på matchen såg att det bara var ett lag på planen i andra halvlek. Vi gjorde tre mål, men hade kunnat göra fyra eller fem. I slutändan är nog Motala ganska nöjda med 3–3, även om de säkert hade velat göra saker annorlunda i andra halvlek, säger Grönvitts huvudtränare Peter Markstedt

Närmast segern var alltså VSK Fotboll, som efter en slarvig första halvlek dominerade den andra fullständigt.

– I vårt omklädningsrum känner vi att vi förlorade något, som andra halvlek blev. Vi kom ut i full fart och skapade chans på chans, kom runt på kanterna och pumpade in bollen i boxen. Vi hämtade upp 0–2 till 3–2 och hade möjlighet att göra 4–2 och döda matchen helt.

Vändningen till 3–2 kom snabbt. Reduceringen i den 73:e minuten, kvitteringen i den 78:e och ledningsmålet i den 80:e.

– Lite grand så fotboll fungerar. Lyckas du med något är det jäkligt lätt att trumma på. Energin flyttas snabbt fram och tillbaka. Vi var mycket bättre i andra halvlek, så det var bara en tidsfråga innan målet skulle komma.

Motalas två mål i första halvlek kom efter grönvita bolltapp. Simon Wennerhag kom fri båda gångerna och var säker i avsluten.

Kvitteringen till 3–3 kom på frispark – en frispark som också den orsakades av ett bolltapp.

– Vi ligger bakom alla deras mål. Det är beklämmande. Målen kommer efter individuella misstag när vi själva har bollen. Det är inget fel i att släppa in mål mot lag som skapar chanserna själva och är konstruktiva, men att vi gör det åt dem är inte okej. Så blev det tyvärr i dag.

Våra mål då; var det helt och hållet "våra"?

– Ja, precis så var det. De var gjorda av eget spel där vi byggde bakifrån, pumpade in bollen i boxen och därifrån kunde föda chanserna.

När Grönvitt hade vänt trodde nog de flesta av de 1 172 besökarna – årets bästa publiksiffra – på hemmaseger. Men slarv kostade alltså två poäng.

– Så som det blev vid de två första målen händer kanske en gång per match, sällan två. Nu blev vi väldigt hårt straffade för det. Jag tycker inte att vi förtjänade det, men hoppas att vi lär oss något av det.

Och trots tappet: vändningen är något att plocka med sig inför fortsättningen. Nu väntar dubbla bortamatcher mot IK Brage den 14 september och Vasalunds IF den 20 september.

– Jag tror att alla känner att vi skulle ha vunnit den här matchen. Samtidigt kan vi känna en jäkla stolthet över att kunna vända på matchen. Det är inte lätt. Att bara veta att vi kan lyckas med det kommer vi att ta med oss. Jag är 100 procent säker på att alla går härifrån med höga huvuden och bra självförtroende. Det tar vi med oss till nästa match, säger Peter Markstedt.

VSK Fotboll–Motala AIF 3–3 (0–2).
Målen: 0–1 (15) Simon Wennerhag, 0–2 (43) Simon Wennerhag, 1–2 (73) Karwan Safari, 2–2 (78) Filip Tronêt, 3–2 (80) Mikael Gustafsson, 3–3 (88) Edin Hamidovic.
Hörnor: 8–8 (4–8).
Varningar, VSK Fotboll: Filip Tronêt, Eduard Zuta. Motala AIF: Andreas Borg, Mattias Ingvarsson.
Domare: Granit Maqedonci, Göteborg.
Publik: 1 172 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Filip Tronêt (84), Asmir Suljicic, Robert Medvegy (46), Kevin Garcia.
Mittfält: Simon Johansson, Eduard Zuta, Oliver Ekroth, Andreas Ljunggren-Eriksson.
Anfall: Karwan Safari, Mikael Gustafsson.
Ersättare: Koyar Salimi (46), Marcus Hägg (84), Peyman Alkoyun, Sebastian Forsberg, Fredrik Lundqvist, Karwan Zarifnejad, William Ankréus (målvakt).