Visa fler äldre nyheter >

Efter segern mot Carlstad får Grönvitt ännu mer spets. Filip Tronêt är klar för spel mot Nyköpings BIS.
– Han har samma klipp i benen som förut, om inte ännu bättre, säger huvudtränaren Leif Berg till vskfotboll.nu.

Matcherna duggar nu tätt för VSK Fotboll. Efter dubbla matcher mot Unitedgäng – Carlstad och AFC – väntar Nyköpings BIS på bortaplan.

Ett topplag med god offensiv spets, vilket ju även VSK Fotboll har efter sommarens värvningar.

– Nyköping är väldigt bra offensivt och bevisligen bra även defensivt. De har inte släppt in så många mål (14 på 15 matcher). Helt klart ett bra lag, som jag tycker spelar en ganska trevlig fotboll. De varierar genom sitt mittfält och är duktiga på snabba omställningar.

– För oss blir det viktigt att ha tålamod och balans i laget. Och så har vi förstås försökt att hitta lite svagheter hos Nyköping som vi kan utnyttja.

Med i truppen är nyförvärvet Filip Tronêt, som därmed kan göra comeback i den grönvita tröjan.

– Han är spelsugen. Filip har väldigt god speed, bra kondition och bra fötter – både vänster och höger. Men han är framför allt en poängspelare. Han har sett riktigt bra ut på träningarna och har samma klipp i benen som förut, om inte ännu bättre.

Återstår att se om Tronêt får en plats i startelvan i söndagens match. Konkurrensen är knivskarp.

– Vi har väl aldrig haft så många spelare att välja mellan som inför den här matchen.

Svårt att utse startelvan?

– Det är inte helt enkelt. Vi har haft några olika uppställningar att fundera på, men är helt överens om vilken det blir.

I torsdags åkte Grönvitt ur Svenska Cupen efter straffläggning mot superettalaget AFC United. Men det fanns mycket positivt att plocka med sig – inte minst de båda kvitteringsmålen i trängda lägen.

– Vi tar mycket positivt med oss därifrån. Det var egentligen bara bra för ganska många spelare att få en match till.

Vad tar vi med oss matchen mot Nyköping?

– Att vi gör mål, för det första. Vi är betydligt bättre offensivt nu än i våras. Vår lägstanivå är också betydligt högre, även om den fortfarande kan bli ännu bättre. Sedan har vi en helt annan variation i vårt eget spel. Vi kan spela kontrollerat och ha längre anfall, men också spela på snabba omställningar. Vårt register är bredare nu än tidigare, säger Leif Berg.

SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBBEN
Hemmalaget sänder matchen tillsammans med Lokalsporten på Solidtango

FÖLJ MATCHEN MINUT FÖR MINUT
VLT-sporten rapporterar matchen på sin webbplats
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebooksida
Vi rapporterar mål för mål i vårt Twitterflöde

FOTNOT. Du behöver inte ha ett konto på Facebook eller Twitter för att följa det som händer via en vanlig webbläsare på din dator, läsplatta eller mobiltelefon.