Visa fler äldre nyheter >

Äntligen spelklar efter skada, mer taggad än någonsin.
Simon Johansson vill göra verklighet av #drömhösten.
– Vi måste verkligen kämpa tillsammans för loggan på bröstet, säger han till vskfotboll.nu.

Efter fjolårshöstens succé ville Simon Johansson prestera en hel säsong på toppnivå.

Starten i Svenska Cupen mot Halmstads BK lovade gott, med mål och bra spel, men matchen mot Helsingborgs IF blev något helt annat.

En stämpling och ett brutet ben i foten resulterade i lång frånvaro – än en gång med möjlighet att göra en stark höstsäsong.

#Drömhösten, rentav. Simon Johansson lanserade hashtaggen på Twitter för en tid sedan. Nu har den fått rejält genomslag.

– Det kommer att krävas maxprestationer av alla i truppen. Vi måste vara ödmjuka inför varje match och verkligen kämpa tillsammans för loggan på bröstet, men jag tror att vi klarar det.

Hur upplever du supportrarnas otroliga stöd?

– Det betyder allt för oss i laget. De har gett oss en enorm möjlighet den här hösten. Att de kan swisha ihop så mycket pengar, kombinerat med det stöd vi får på matcherna, är enormt viktigt och få förunnat på den här nivån. Jag kan bara tala för mig själv och säga att jag är en stolt VSK-are tack vare fansen. Hoppas att stödet fortsätter i höst och att vi klarar av det tillsammans, allihopa.

Sedan i måndags tränar Simon för fullt med laget igen.

– Otroligt skönt att vara tillbaka. Det har varit fem tuffa månader utan fotboll. Speciellt på matchdagarna när jag måste sitta på läktaren och inte kan påverka.

Han är tillgänglig för spel i söndagens hemmamatch mot Carlstad United (avspark klockan 17.00).

– Formen är helt okej, men ganska långt från toppformen. Jag har gjort två hela träningspass, så touchen, tajmingen och tänket är inte riktigt där än. Men foten känns bra och konditionen är helt okej. Det är några träningsdagar kvar, så då får tränarna besluta om jag är redo eller inte.

Under sommaren har Simon fått ett antal nya lagkamrater. Nyförvärven imponerar på honom.

– Vi har fått in riktigt bra spelare. Alla kommer att slåss för en startplats. Och det är inte bara bra fotbollsspelare, utan också bra personer som passar in i gruppen.

Ett av nyförvärven, Eduard Zuta, påminner honom en del om fjolårshöstens viktiga värvning Diego Montiel, som nu spelar i serieledande Dalkurd FF.

– Han liknar Diego med sin bolltrygghet och spelförståelse. Jag tror att han blir en väldigt viktig del i laget.

Nu väntar tolv matcher i jakten på nytt kontrakt. Fem på hemmaplan, sju på bortaplan. Först ut är alltså Carlstad United på söndag.

– Vi ser hungriga ut. Jag hoppas att alla är lika sugna som jag på att visa fansen och alla västeråsare att vi är betydligt bättre än vad tabellen visar, säger Simon Johansson.