Visa fler äldre nyheter >

I första matchen mot BK Forward spelade VSK Fotboll bra i stora delar av matchen. I den andra vill Grönvitt göra det i 90 minuter.
– Vi ska bli ännu mer konsekventa och stabila, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll tog en efterlängtad seger i lördags. BK Forward besegrades med 1–0 på Swedbank Park efter ett sent segermål av Koyar Salimi.

På torsdagen möts lagen igen, denna gång på Trängens IP i Örebro. Grönvitt kommer till matchen med en positiv känsla.

– Vi gick ju från matchen med seger senast, så det tar vi med oss nu. Vi är stärkta av det, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

Vad gjorde att vi vann den matchen?

– Framför allt så var ju moralen där. Vi gjorde en helt okej första halvlek, men det har vi gjort väldigt många i år. I andra halvlek blev vi lite tillbakatryckta av Forward, men vi kom tillbaka och lyckades dessutom avgöra i slutminuterna. Vi visade stark moral och kämpade verkligen hela vägen in i mål.

Och vi skapade många chanser framåt.

– Ja, det var lite skillnad mot tidigare. Vi har blivit bättre, fyller på med mer folk och våra individuellt skickliga spelare lyckas oftare. På offensiv tredjedel hotar vi på ett annat sätt. Det gör också att vi blir stabilare i försvarsspelet, när motståndarna blir mer baktunga. Det ena ger det andra. Att vi lyckades hålla nollan var jäkligt skönt.

Vad kan vi göra ännu bättre, för att vinna igen?

– Framför allt får vi inte ge bort det initiativ som vi skapar i första halvlek. Mot Forward var vi bättre före paus och mot Carlstad i matchen dessförinnan var vi mycket bättre. Vi behöver jobba på samma sätt i 90 minuter och bli ännu mer konsekventa och stabila.

En viktig faktor i offensiven är förstås anfallsparet. Där har Koyar Salimi och Jonathan Böckert börjat hitta varandra. Bakom anfallsduon lurar Andreas Ljunggren-Eriksson, som gjorde mål mot Carlstad och bidrog starkt till segern mot Forward.

– Tre individuellt skickliga spelare som börjar hitta en symbios. Där finns det mycket att hämta. Kan vi dessutom fylla på med "vingarna" (ytterbackarna) så har vi fem offensiva spelare.

Forward då? Ja, det gulsvarta Örebrolaget visade trots förlusten att de är tunga att möta.

– De kommer gärna runt på kanten och slår inlägg mot sina tunga forwards. Sedan måste vi hålla koll på Emil Berger, som tog över spelet lite grand i andra halvlek i lördags. Men vi tycker att vi har bra grepp om deras styrkor och svagheter, säger Peter Markstedt.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN
BK Forward sänder matchen via Solidtango
VLT-sporten direktrapporterar på sin webbplats
Vi direktrapporterar på vår Facebooksida
Vi direktrapporterar i vårt Twitterflöde

Du behöver inte ha ett konto på Facebook eller Twitter för att läsa våra uppdateringar där. Däremot kan du inte kommentera eller interagera om du inte har ett konto.