Visa fler äldre nyheter >

Imorgon söndag flyger VSK Fotboll norrut för att möta Piteå IF på LF Arena. Efter en målfattig seriestart hoppas nu tränaren Peter Markstedt att grönvitt ska få fart på målskyttet.

VSK har inte gjort mål sedan Marcus Ytter nätade mot Södertälje den 2 maj. Men inför morgondagens match hoppas Peter Markstedt att Grönvitt ska lyckas skapa fler målchanser.

- Vi har gjort flera bra matcher under våren och vi hade bra kontroll på matchen sist men vi skapar inte tillräckligt inte många chanser och måste sätta tydligare tryck på våra motståndare, förklarar VSK Fotbolls tränare Peter Markstedt.

Men samtidigt som VSK måste göra fler mål är den viktigaste målsättningen att ha ett bra försvar.

- Jag tycker vi har ett av de bästa försvaren i serien men om man inte gör några mål framåt spelar det inte så stor roll. Målsättningen inför matchen mot Piteå är att fortsätta vara stabila bakåt och ändå kunna skapa fler chanser.

VSK har en tunn trupp och haft stora problem med skador. Nu i veckan är det dessutom flera viktiga startspelare som legat hemma sjuka. Mot Piteå IF kommer VSK Fotboll därför bara med 15 man.

En av de som saknas är anfallaren Marcus Hägg. Det gör att grönvitt tvingas möblera om i anfallet.

Peter Markstedt beskriver Piteå som en målfarlig nykomling som vill framåt. Piteå har gjort 13 mål på sex matcher, varav många på fasta situationer. Vasalund och Södertälje straffades hårt av Piteå och bägge lagen släppte in fem mål mot nykomlingen.

Tack vare supportrarnas insamling tidigare i vår flyger VSK Fotboll till morgondagens bortamatch. Peter Markstedt säger att flygresan är en förutsättning för att laget ska kunna göra en prestation värd namnet. Tacksamheten över supportrarnas donationer är därför stor.

Matchen streamas på Piteå IF:s playkanal.
Piteå IF - VSK Fotboll, sön 24 maj kl 15