Visa fler äldre nyheter >

Både VSK Fotboll och Huddinge vill plocka sina första poäng på måndagskvällen. Då gör Grönvitt förändringar i laget – men vilka?
– Det får den som kommer till matchen se, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll har förlorat mot Motala (0–4) och Umeå (0–1), Huddinge mot Carlstad (0–2) och Södertälje (2–5).

På måndagen drabbar de båda lagen samman på Swedbank Park (avspark klockan 19.30).

– Två lag som har lite frågetecken kring sig, så är det ju. Huddinge kanske vill göra lite förändringar i laget – och de behöver ju poängen lika väl som vi. De kommer att kriga för varenda meter där ute, säger Grönvitts huvudtränare Peter Markstedt.

Senaste matchen mot Umeå var ett fall framåt för Grönvitt. 0–1 kunde lika gärna ha blivit 0–0 eller 1–0.

– Ingen hade sagt något om vi vunnit, precis som ingen sa något när Umeå vann. Det var en typisk 0–0-match, där vi mycket väl hade kunnat få med oss alla tre poäng.

Nu är planen alltså att de ska komma mot Huddinge i stället. Och räkna med förändringar på planen.

– Ja, den största förändringen är väl tre poäng. Och det kommer att bli lite nytt på planen – det får den som kommer till matchen se. Vi har jobbat efter en spelidé hela veckan och har examen i morgon.

Motståndet då? Jo, Huddinge har bytt en del spelare sedan i fjol. Mittbackschefen Mathias Liljestrand flyttade till superettan och Syrianska FC och skyttekungen Erido Poli till seriekollegan IFK Luleå.

Dessutom försvann Mtaka Simba och Karlos Touma till nykomlingen Södertälje FK och Joel Johansson Matikka till Vasalunds IF.

På pluskontot noterar vi forna utlandsproffset och SM-guldvinnaren Patrick Amoah (tidigare Djurgårdens IF) och BP-fostrade Daniel Ålund. Två anfallare som ska ersätta firma Poli och Touma på topp, är tanken.

– Huddinge är ett gediget 4-4-2-lag. Ett klassiskt lag som gillar att både hämta boll och jobba med det rakare spelet. I sina bästa stunder är de bra, men i sina sämsta stunder blir de lite ihåliga. Vi har bra koll på Huddinge.

Tron på tre poäng finns hos de grönvita. På måndagen är det dags att manifestera den tron och omsätta den i praktiken.

– Nu vill vi vara det lag som kontrollerar matchen från minut ett och känna att det är vår hemmaplan. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka och går in med en positiv anda till matchen. Vi känner att vi är på rätt väg, säger Peter Markstedt.

SÅ HÄR FÖLJER DU MATCHEN
Vi sänder matchen direkt i vår playkanal på Solidtango, i samarbete med LDL Media (kostnad: 59 kronor)
VLT-sporten rapporterar matchen direkt på sin webbplats
Du kan också följa matchen via Livescore på svenskfotboll.se