Visa fler äldre nyheter >

Lagen såg ut att rättvist dela på poängen.
Men i den 90:e minuten avgjorde Umeå FC på Swedbank Park.
– Ännu en marginalmatch. Vi behöver hitta lösningar för att pendeln ska vända över till vår fördel, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Efter en trög första halva ökade VSK Fotboll takten efter paus. Trycker var mestadels mot Umeå FC:s målbur. Därför var det en smula ologiskt när bortalagets anfallsprofil Simon Mårtensson tryckte in segerbollen i matchens 90:e minut.

– Det känns ju tomt, säger VSK Fotbolls huvudtränare Peter Markstedt efter matchen.

– Om vi tittar på matchen som helhet så kom vi in i den ganska trevande. I första halvlek blev vi baktunga och fick problem i motvinden. Umeå var bättre då, så det kändes ju skönt att komma in i halvtidsvilan med 0–0.

Umeå trummade i gång sitt spel mer och mer i första halvlek. Simon Mårtensson utmanade Daniel Svensson med ett farligt närskott, som "Danne" parerade med elegans.

Offensive vänsterbacken Jalid Kerkich svarade för ett rungande ribbskott, som fick målburen att dallra när bollen studsade ner på mållinjen.

Även Radoslaw Erlich höll sig framme för ett hyfsat läge tidigt i halvleken.

För VSK Fotbolls del var Jonathan Böckert klart närmast. Just före paus nickade han Marcus Häggs inlägg i stolpens insida.

– Det hade varit ologiskt om vi tagit ledningen där, men vi hade behövt det, säger Peter Markstedt.

Men Grönvitt kom ändå ut starkt i den andra halvleken. Andreas Ljunggren-Eriksson stormade fram till vänster gång på gång – och assisterande tränaren Martin Andersson svarade för ett klart godkänt inhopp som central anfallare.

Han ersatte Jonathan Böckert, dels för att få till en förändring men också för att Böckert känt av en skada i höftböjaren under träningsveckan. Det blev bara en träning före match för den vänsterfotade anfallaren.

– Vi ville få mer tryck på offensiv planhalva, behålla bollen och få längre anfall. Och Martin gjorde det med bravur godkänt, måste jag säga. Han har ju grunderna, vet vad han bör göra, vart han bör ta vägen och hur han gör sina medspelare bättre. Vi fick ett bättre anfallsspel i andra halvlek.

Ja, för med vinden i ryggen skakade Grönvitt fram några vassa chanser. Bland annat när Koyar Salimi fick ett jätteläge till höger i straffområdet, men sköt utanför.

– Då var vi det klart bättre laget, utan att för den skull spela drömfotboll. Var det något lag som skulle vinna i andra halvlek var det VSK. Därför är det väldigt tomt att återigen tappa boll i ett farligt läge, så att de gör mål. Inlägg, pang, så ringer det. Vi måste lära oss läxan. Hittills har vi släppt in de flesta målen på bolltapp.

Och inhoppande Marcus Ytter var oerhört nära en kvittering direkt efter Umeås mål, efter nickpassning från Martin Andersson. Men det blev till slut en sur förlust i årets hemmapremiär.

– I andra halvlek är vi bättre, men vi behöver spetsa till det ännu mer. Vi har haft flera marginalmatcher under våren och vi kan tycka att vi har oflyt, men när det händer varje match behöver vi titta på vad vi kan göra för att pendeln ska vända över till vår fördel. Vi behöver verkligen hitta lösningar på det.

Härnäst väntar ännu en hemmamatch. Måndagen den 27 april klockan 19.30 står Huddinge IF på andra sidan.

– Nu gäller det för oss att snabbt komma ur det här. Vi ska jobba hårt så att bollen studsar med oss. I dag hade vi bra intentioner, men vi vill skapa ännu mer, säger Peter Markstedt.

VSK Fotboll–Umeå FC 0–1 (0–1).
Målet: 0–1 (90) Simon Mårtensson.
Hörnor: 1–6 (0–6).
Varningar, VSK Fotboll: Martin Andersson, Damir Foric, Boris Ljevar. Umeå FC: Radoslaw Erlich, Ryan Gilligan.
Domare: Namik Idrizovic, Örebro.
Publik: 567 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Oliver Ekroth, Damir Foric, Robert Medvegy, Andreas Ljunggren-Eriksson.
Mittfält: Jonathan Böckert (46),Philip Fredriksson, Boris Ljevar, Koyar Salimi.
Anfall: Marcus Hägg (79).
Ersättare: Martin Andersson (46), Marcus Ytter (79), Peyman Alkoyun, Marcus Degerlund, Sebastian Forsberg, Sixten Mohlin (målvakt).