Visa fler äldre nyheter >

Knapp förlust mot seriefavoriten.
Efter 1–2 mot Dalkurd får Grönvitt beröm för spelet.
– Prestationsmässigt är vi definitivt redo. Nu gäller det att börja plocka poäng också, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll klev in i matchen mot Dalkurd FF med positiv energi efter insatsen mot Nyköpings BIS för en vecka sedan. När matchen mot Dalkurd så var över klev laget av planen med ännu en bra prestation i bagaget, även om det ånyo blev förlust med 1–2.

– Det är lite grand så det har varit under försäsongen. Vi har presterat bra, men inte riktigt nått hela vägen. Dalkurd var lite bättre i första halvlek, medan vi var lite bättre i andra. Sett över 90 minuter var ett "kryss" rättvist, även om vi hade kunnat kliva över pinnen och ta med oss alla tre poäng. Det hade inte varit orättvist på något sätt, säger huvudtränaren Peter Markstedt.

Dalkurd gjorde matchens första mål, trots att VSK Fotboll tidigt prickade stolpens insida när Jonathan Böckert höll sig framme. Dalkurds Ahmed Awad slog bollen i mål via VSK-ben efter att ha snott åt sig en felpassning på Grönvitts planhalva.

Och även om Dalkurd var snäppet vassare före paus var Grönvitt minst lika nära fler mål. Utdelningen kom först i andra halvlek, efter en imponerande inledning.

Dagens lagkapten Andreas Ljunggren-Eriksson (bilden) hittade Marcus Hägg, som var stark när han fick bollen och slog den i mål.

– "Ante" bryter loss till vänster och slår en fin "macka" till Hägg, som stångas med två försvarare och lyckas komma loss. Där har du variationen i vårt anfallsspel. Vi hade påtagligt flera sådana lägen i andra halvlek, där vi kom rättvända och pumpade bollar väldigt fint både diagonalt och i djupled. Där hade vi kunnat få med oss ytterligare mål.

Dessvärre tog Dalkurd tillbaka ledningen alldeles efter kvitteringen. Grönvitt fick sätta jublet i halsen sedan ett högt och överlångt inlägg nådde fram till Erik Törnros huvud. Anfallaren knoppade in 2–1 i den 65:e minuten.

Närmast en kvittering var sedan Koyar Salimi. För Dalkurd var inhopparen Omar Jagne nära ett drömmål, men han fick se sitt distansskott gå i stolpen.

Efteråt var Peter Markstedt nöjd med genrepet.

– Till att börja med tycker vi att moralen i laget är fruktansvärt stark. Vi hamnar återigen i underläge på ett olyckligt sätt, men viker inte ner oss. Där är vi sjukt starka. I andra halvlek tar vi över taktpinnen och gör 1–1. Vi har ett fint engagemang i truppen. Sedan är vi ju i grunden ett bra fotbollslag, men moralen är jäkligt intressant att se.

Anfallsspelet ser dessutom allt bättre ut.

– Vi skapar fyra, fem bra chanser mot en av de absoluta favoriterna i serien. Det är gediget och bra. Det är dels vår individuella skicklighet – att vi lyckas bryta mönstret och är bra tekniskt sett – och så är ju variationen bättre, framför allt i andra halvlek. Vi drar isär dem på ett annat sätt då.

Seriepremiären är nu bara en vecka bort. Söndagen den 12 april klockan 17.00 väntar Motala AIF på bortaplan.

– Då måste vi vara lite mer noggranna. Vi kan inte bjuda på ett mål i varje match. Prestationen är en sak och den har varit jäkligt bra, men nu börjar det handla om poäng. Vi behöver vända tillbaka de här marginalmatcherna till vår fördel och känna att det är vi som kommer ut som segrare när matcherna står och väger.

Men visst är vi redo för seriepremiär?

– Prestationsmässigt är vi definitivt redo. Nu gäller det att börja plocka poäng också, säger Peter Markstedt.

Dalkurd FF–VSK Fotboll 2–1 (1–0).
Målen: 1–0 (24) Ahmed Awad , 1–1 (64) Marcus Hägg, 2–1 (65) Erik Törnros.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Asmir Suljicic, Oliver Ekroth, Damir Foric, Robert Medvegy, Andreas Ljunggren-Eriksson (80).
Mittfält: Koyar Salimi, Philip Frediksson, Boris Ljevar (90), Jonathan Böckert (75).
Anfall: Marcus Hägg.
Ersättare: Marcus Ytter (75), Peyman Alkoyun (80), Karwan Zarifnejad (90).