Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll möter Gamla Upsala på lördagen.
Då provspelar 19-årige yttern Peyman Alkoyun.
– Han visar intressanta egenskaper, säger huvudtränaren Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

Efter Svenska Cupen går VSK Fotboll vidare med träningsmatcher. På lördagen väntar Gamla Upsala SK, som i fjol kom tvåa i division 2 norra Svealand.

– Vi vill naturligtvis komma upp i prestation, Även om vi har mött fruktansvärt tufft motstånd på slutet. Nu ska vi vara laget som styr i stället för tvärtom – där är vårt fokus. Vi ska ta taktpinnen och visa att vi kommer från en högre division. Tidigare har vi visat att vi kan jobba organisatoriskt i försvaret. Mot Gusk vill vi spetsa till offensiven och visa att vi kan hota framåt, säger huvudtränaren Peter Markstedt inför matchen på Swedbank Park (avspark klockan 13.00).

I startelvan mot Gusk återfinns bland andra 19-årige Peyman Alkoyun, som kan spela som ytterback och yttermittfältare.

2014 tillhörde han Eskilstuna Södra i division 3. Innan dess har han spelat för IFK Eskilstuna, Eskilstuna City och Syrianska FC – och dessutom provspelat för engelska Everton och italienska Cremonese.

– Han har tränat med oss i ungefär en vecka och gjort det bra. Peyman visar intressanta egenskaper, vilket gör att vi vill se honom i match. Han är teknisk och snabb och har bra flås. Det blir spännande att se honom i match.

Nu får han chansen som högerback i Grönvitt, fastän han är vänsterfotad. Anledningen är att Robert Medvegy testas på vänsterkanten. "Robban" spelade ju på den positionen de sista 20 minuterna mot Syrianska FC.

– Dels har vi inte jättemånga alternativ på den platsen, men dessutom är Robin (Lindborg) skadad och borta i några veckor nu. Det lilla "Robban" visade i förra matchen gör att vi känner att det kan vara värt att testa honom där. Han är ändå naturligt vänsterfotad och har tekniken och fysiken för att klara det offensiva spelet på kanten.

Dessutom får backtalangerna Marcus Degerlund och Asmir Suljicic båda chansen från start.

– Det känns kul. De förtjänar att få visa sin kvalitet, säger Peter Markstedt.

Så här spelar VSK Fotboll mot Gamla Upsala
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Peyman Alkoyun, Oliver Ekroth, Asmir Suljicic, Marcus Degerlund, Robert Medvegy.
Mittfält: Andreas Ljunggren-Eriksson, Boris Ljevar, Philip Fredriksson, Koyar Salimi.
Anfall: Marcus Hägg.
Ersättare: Jonathan Böckert, Sebastian Forsberg, Marcus Ytter, Karwan Zarifnejad, Sixten Mohlin (målvakt).