Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt har en match kvar i cupäventyret.
Sista matchen spelas borta mot Syrianska FC.
– Vi vill bygga vidare på det offensiva spelet, säger Leif Berg till vskfotboll.nu.

En stark insats mot Halmstad och en svagare mot Helsingborg. Mot superettalaget Syrianska FC vill VSK Fotboll hitta tillbaka till ett idérikt anfallsspel (avspark klockan 14.00 på Södertälje Fotbollsarena).

– Det är lite grand det vi har tittat på under veckan. Först och främst hur vi ska komma in i matchen på ett bättre sätt. Vi har varit lite tröga de första 10–15 minuterna både mot Halmstad och Helsingborg. Nu måste vi hitta rätt bollar och rätt löpningar, med en större löpvillighet, för att på så sätt ta oss in i matchen och spela högre upp i planen. Det handlar egentligen om att vi ska värdera bättre när vi ska hålla i bollen och när vi ska slå längre passningar. Vi ska vara mer noggranna i passningsspelet, säger huvudtränaren Leif Berg.

Syrianska FC åkte ur allsvenskan 2013 och spelade i fjol återigen i superettan. Det blev en tiondeplats efter en strulig start.

I gruppspelet i Svenska Cupen har de förlorat mot Halmstad (0–3) och spelat oavgjort mot Helsingborg (2–2).

– Jag tror att det är ett jättebra lag. De är helt klart favoriter och har väl för avsikt att föra spelet. Men vi ska mobilisera mer av ett eget spel nu än mot Helsingborg. Vi kommer inte lägga oss och bara träna försvar, utan vi vill bygga vidare på det offensiva spelet.

Sixten Mohlin får återigen förtroendet i mål mot Syrianska. Han och Daniel Svensson har hittills delat på ansvaret.

– Vi måste ge dem en ärlig chans att få spela och visa upp sig. Hittills kan vi konstatera att vi har två bra målvakter; det är inget snack om den saken.

Att än en gång få möta elitmotstånd sporrar de grönvita.

– Det är inte alla som har den lyxen: att få möta tre så bra lag på försäsongen. Vi ska fortsätta ta vara på den möjligheten.