Visa fler äldre nyheter >

Till cupmatchen mot Halmstads BK den 21 februari lanserar VSK Fotboll en insamlingskampanj.
Genom den kan du bidra med pengar så att laget kan flyga till bortamatchen mot Piteå den 24 maj.
– Det säger sig självt att vi kan spela en bättre match då, säger huvudtränarna Leif Berg och Peter Markstedt till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls styrelse har beslutat att starta en kampanj för att laget ska kunna flyga till bortamatchen mot Piteå IF söndagen den 24 maj. Kampanjen går ut på att du som är supporter kan stötta klubben med pengar till resan.

– Vi vill ge laget bästa möjliga sportsliga förutsättningar. Då är den här flygresan en av de saker vi kan göra något åt. Tyvärr finns det inte plats för flygresor i årets tajta budget, men med hjälp från dig som har hjärta för Grönvitt kan vi göra något åt det, säger VSK Fotbolls ordförande Bengt-Åke Nilsson.

En flygresa för 17–18 personer kostar cirka 70 000 kronor, eller cirka 4 000 kronor per person. Då räcker pengarna till resa, övernattning och mat. Just nu har VSK Fotboll avsatt 20 000 kronor i sin budget för en bussresa till Piteå. Genom kampanjen är alltså förhoppningen att samla in de återstående 50 000 som krävs.

– Det säger sig självt att vi kan spela en bättre match om vi slipper åka buss under en massa timmar. Med flyg kan vi snabbt åka till Piteå, fokusera på matchen hela tiden och förhoppningsvis prestera ett bra spel som ger oss en vinst, säger huvudtränarna Leif Berg och Peter Markstedt.

Därför kan du som supporter hjälpa laget med en flygresa till och från Piteå den 24 maj. När du köper din biljett inför matchen mot Halmstads BK i Svenska Cupen den 21 februari kan du bidra med pengar till resan. Du kan köpa din biljett på nätet eller vid något av biljettinsläppen på Swedbank Park. Här är biljetterna du kan köpa:

  • Match- och stödbiljett: 200 kronor, där 100 kronor går till stödkampanjen och 100 kronor till de ordinarie matchintäkterna
  • Stödbiljett: 100 kronor, där 100 kronor går till stödkampanjen. Om du sedan ändå kan gå på matchen använder du stödbiljetten, men betalar 100 kronor till för att utöka biljetten till en match- och stödbiljett.

Dessutom kan du köpa en vanlig matchbiljett för 100 kronor. Samma biljettpriser gäller för sittplats och ståplats. Du som är grundskoleungdom går in gratis.

Resultatet av insamlingen presenteras här på vskfotboll.nu.

– Vi förstår så klart att det inte går att samla in alla pengar vid ett enda tillfälle, men vi vill återkomma lite senare med nya möjligheter att stötta både bortaresan och annat som vi behöver för att klara våra ekonomiska och sportsliga mål i år, säger Bengt-Åke Nilsson.