Visa fler äldre nyheter >

Han har kallats ”Mr VSK” och fortsätter, sin vana trogen, vara klubben trogen.
Damir Foric glänste mot Dalkurd i lördags – och förlänger sitt kontrakt över 2016.
– Det är inte mycket att diskutera. Så länge jag tänker spela så vill jag spela här, säger han till vskfotboll.nu.

Förutom ett par år i Skiljebo har Damir Foric alltid spelat i den grönvita tröjan, ända sedan barnsben. Det kommer han att fortsätta göra efter att ha förlängt sitt kontrakt med ett år. Nu sträcker sig kontraktet över säsongen 2016.

– Jag vill inte spela i någon annan klubb än VSK Fotboll. Så länge jag tänker spela så vill jag spela här. Det är inte mycket att diskutera, säger mittbacken som genom åren också har spelat högerback och innermittfältare med gott resultat.

Sportsligt ansvarige Ado Sadzak medger att det inte var särskilt svårt att komma överens om ett nytt kontrakt.

– Damir är en bra förebild och visar alltid en vilja att hjälpa klubben. Det är inte första gången han gör det, säger Ado Sadzak.

Mot Dalkurd i lördags (1–1) var Damir en av tre mittbackar i det nya spelsystemet 5-4-1. Han spelade centralt i backlinjen och visade direkt vem som bestämmer.

– Han var en av de bästa på planen, säger Ado Sadzak.

Nu ser Damir Foric fram emot åtminstone två nya säsonger i den grönvita tröjan, 2015 och 2016. Efter vinterns positiva vibbar skönjer han ljuset i tunneln och tror på en bättre framtid.

– Jag hoppas självklart att vi kan ta oss till superettan; det hade ju varit drömmen att få komma tillbaka dit med VSK. Vi kanske inte kan göra det nu direkt, men vi kan ta steget och bli ett topplag i division 1 igen. Det är ju bra det också.

Hur känns det i klubben just nu, för dig som är spelare?

– Mycket bättre än det har gjort på länge. Allt runt klubben och de nya tränarna som kommit in – det är kvalitet. Nya styrelsen som kommit in och även samarbetet med VSK Bandy… Allt är ju positivt. Det känns som att det inte kan bli dåligt, utan att det bara kan bli bättre jämfört med hur det har varit de senaste åren. Vi är på rätt väg nu och det märks också när vi är nere på träningarna. Alla spelare mår bättre och det tror jag är viktigt för att vi ska kunna prestera.

Vem vill du vara i årets VSK Fotboll? Hur vill du vara?

– Jag vill ju vara ganska lugn på planen och lugna ner spelet så att mina lagkamrater känner en trygghet. Det tror jag är viktigast i min roll, för det är viktigt att känna sig trygg på planen – annars blir det svårt att prestera. Jag tror att jag kan sprida den tryggheten när jag spelar.

Och nu får du snart spela Svenska Cupen med VSK Fotboll, mot lag från allsvenskan och superettan. Hur känns det?

– Roligt, så klart. Vi har inga förväntningar på oss. Ingen räknar med att vi ska göra något märkvärdigt, så vi kan bara gå ut och spela avslappnat och njuta. Vi ska göra vårt bästa och lära oss av de matcherna. Det blir en erfarenhet för våra yngre spelare – och vi blir ju inte direkt sämre av sådana matcher, säger Damir Foric.