Visa fler äldre nyheter >

En mittback, en ytterback och en yttermittfältare.
Nu är Marcus Degerlund, Rikard Bodén och Fredric Lundqvist klara för spel i A-laget.
– Tränarna bedömer att de har stor potential, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist till vskfotboll.nu.

De senaste fem åren har VSK Fotboll flyttat upp en mängd spelare från ungdomslagen till A-laget. Nu är det dags igen. Den här gången tar tre spelare på ett bräde steget upp till seniorfotboll.

Det handlar om 98-födde mittbacken Marcus Degerlund, 97-födde ytterbacken Rikard Bodén och 99-födde yttermittfältaren Fredric Lundqvist.

Trion har imponerat på ledarstaben.

– Vi behöver fylla på truppen med fler spelare. Tränarna har gjort en bedömning att de här tre killarna har stor potential, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist.

Han beskriver spelarna på följande vis:

– Marcus är fokuserad och väldigt målmedveten. En tuff spelare som är ganska placeringssäker, stark i närkamperna och har ett bra tillslag.

– Rikard är en relativt snabb ytterback som har en skön inställning. Han är en lagspelare på alla sätt och vis; Rikard bryr sig verkligen om sina lagkamrater. Förra året var han lagkapten i U19.

– Fredric är en snabb och passningssäker mittfältare med riktigt bra teknik.

Leif Berg, en av två huvudtränare, gläds över att klubben fortsätter fostra egna spelare till A-laget.

– Det här är ett bevis på att de har gjort det bra på träningarna. De har förtjänat sina platser i truppen. Positivt att vi kan hitta spelare som redan finns i klubben, säger han.

Första chansen att se de nyuppflyttade spelarna i match kan komma på lördag. Då spelar VSK Fotboll årets första träningsmatch. För motståndet står Dalkurd klockan 13.00 på Swedbank Park.