Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll samarbetar med svenska mästarna Malmö FF. Grönvitt lånar 19-årige landslagsmålvakten Sixten Mohlin.
– Malmö känner att vår miljö är helt rätt för honom att utvecklas i. Enormt kul, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist till vskfotboll.nu.

Sixten Mohlin är en av Sveriges allra största målvaktstalanger. Ett bevis på det är insatsen i förra årets U17-VM. Han var en av nyckelspelarna när Sverige vann brons efter att ha vunnit med klara 4–1 mot Argentina i bronsmatchen.

– Enormt kul att vi får frågan av Sveriges ledande klubb att låna en av deras mest lovande spelare. Malmö känner att VSK Fotboll är helt rätt miljö för honom att utvecklas i och ta nästa steg i sin karriär. Dessutom har vi haft nytta av Peter Markstedts kontakt med Malmö FF och hans tidigare tränare Åge Hareide (då i Helsingborgs IF), säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist.

I svenska mästarna konkurrerar Sixten Mohlin med landslagsmålvakten Robin Olsen och Zlatan Azinovic, som för övrigt provspelade med VSK Fotboll inför säsongen 2011.

När han kommer till VSK Fotboll konkurrerar han med fjolårets förstaval, Daniel Svensson. Andramålvakten Daniel Axelsson har aviserat att han vill ha speltid och för samtal med ett par andra klubbar.

– Vi har full förståelse för det och är väldigt glada för att samarbetet med Malmö har löst den situationen. Vår uppgörelse med Malmö är dessutom väldigt fördelaktig för oss. Att Sixten kommer och ”Danne” lämnar blir ingen dyrare lösning, säger Peter Lundqvist.

Daniel Andersson är sportchef i Malmö FF. Han är nöjd över att Sixten Mohlin spelar i Grönvitt säsongen 2015.

– Vi tror stenhårt på Sixten i framtiden och har ett flerårigt avtal med honom. Han är i den åldern att han behöver spela matcher och verkligen konkurrera fullt ut i en bra miljö där han känner att han fortsätter utvecklas. Vi känner oss övertygade om att VSK Fotboll är en klubb där han kan ta nästa steg, säger Daniel Andersson.

Vid frågor, kontakta Peter Markstedt, en av två huvudtränare i VSK Fotboll.

Telefon: 070-747 21 40
E-post: peter.markstedt@kidsbrandstore.se

MER LÄSNING OM SIXTEN MOHLIN
Så här skriver Malmö FF om utlåningen