Visa fler äldre nyheter >

Ramin Kiani slutar som tävlingsansvarig och huvudtränare för att bli riksinstruktör på Svenska Fotbollförbundet. Som huvudtränare ersätts han av Fredrik Ramström, som tar över efter matchen mot Sylvia på söndag.
– Vi vill inte sätta käppar i hjulet för vare sig spelare eller ledare och är övertygade om att ”Rama” kommer att göra det bra, säger ordföranden Peter Brandt till vskfotboll.nu.

Söndagens match mot Sylvia blir den sista med Ramin Kiani som tävlingsansvarig och huvudtränare i VSK Fotboll.

Anledningen är att han har blivit erbjuden en tjänst som riksinstruktör på Svenska Fotbollförbundet. Därmed bryts kontraktet med VSK Fotboll i förtid.

– Vi har sedan länge som policy att inte sätta käppar i hjulet för vare sig spelare eller ledare som erbjuds en fortsatt utveckling i en annan klubb eller organisation. Den principen gäller även i det här fallet, även om Ramin givetvis kommer att bli oerhört saknad, säger klubbens ordförande Peter Brandt.

Ramin Kiani var starkt bidragande till att Grönvitt klarade kontraktet i division 1 norra i fjol höst, trots ekonomisk turbulens och osäkerhet.

– Han har under sin tid i klubben visat upp stora ledar- och tränaregenskaper, säger Peter Brandt.

Och han kommer faktiskt att bli kvar i organisationen även framöver, som mentor för ledarstaben, bollplank till styrelsen och representant i träffar med samarbetspartners.

– Naturligtvis mycket glädjande att vi kan behålla en så klok och betydelsefull person hos oss, säger Peter Brandt.

Ramin Kiani ersätts av assisterande tränaren Fredrik Ramström, som tar över som huvudtränare för A-laget efter söndagens match mot Sylvia. ”Rama” har sedan årsskiftet varit Ramins högra hand och har en gedigen utbildnings-, tränar- och spelarbakgrund.

Bland annat som assisterande förbundskapten i det U17-landslag som tog brons i VM 2013, men framför allt som före detta spelare i VSK Fotboll och spelarutbildare i Västmanlands Fotbollförbund.

Dessutom arbetar han sedan länge på Widénska Gymnasiet, där han är en av de ansvariga för fotbollsprofilen.

– ”Rama” har ett gott ledarskap, en väl utvecklad pedagogik och är en duktig instruktör, säger Peter Brandt.

Hur den övriga sportsliga organisationen kommer att se ut återstår att se. Klubben ska bygga vidare på den grund som Ramin Kiani har lagt grunden till.

– Vi är övertygade om att Fredrik Ramström och den övriga organisationen kommer att förvalta det väl, säger Peter Brandt.

VSK Fotboll vill passa på att önska Ramin Kiani ett stort lycka till i sin fortsatta karriär – och han själv hälsar följande till alla som engagerar och har engagerat sig i Grönvitt.

– Jag vill tacka alla spelare och ledare som jag har haft förmånen att få samarbeta med under min tid i klubben. Ni har varit en stor inspiration för mig och gett mig oförglömliga minnen, som jag kommer att bära med mig under resten av mitt liv. Jag vill också rikta ett stort tack till våra supportrar, som har stöttat laget och spelarna i med- och motgång. Tack för det! Ett stort tack går också till styrelsen, för ert förtroende för mig som tränare och ledare och för att ni godkände min ansökan om att avsluta mitt uppdrag. Beslutet har jag tagit efter noggrant övervägande med min familj, men också med ett stort vemod eftersom jag har starka känslor för klubben, säger Ramin Kiani.

En intervju med nya huvudtränaren Fredrik Ramström och Ramin Kiani kommer så snart som möjligt.