Visa fler äldre nyheter >

I vanliga fall assisterar han huvudtränaren Ramin Kiani vid avbytarbänken.
Men mot Vasalund gör en avstängd Kiani att Fredrik Ramström får inta huvudrollen.
– Visst är det jag som står på sidlinjen, men det kommer inte att bli något annorlunda för spelarna, säger han till vskfotboll.nu.

Fredrik Ramströms titel är assisterande tränare – men mot Vasalund är det alltså han som leder laget från Skytteholms avbytarbänk. Anledningen är förstås att huvudtränaren Ramin Kiani är avstängd efter utvisningen hemma mot Frej förra lördagen.

Men med tanke på hur ledarstaben sköter sitt dagliga arbete lär inte någon större skillnad märkas i tisdagens bortamatch. ”Rama” själv säger så här om att han ska hålla i taktpinnen:

– Huvudansvaret vet jag inte om jag har; det har fortfarande Ramin. Men vi har ju alltid vår matchplan klar för oss väldigt noga och den har vi bestämt oss för tillsammans. Visst är det jag som står på sidlinjen, men det kommer inte att bli något annorlunda för spelarna. Alla ledare har pratat ihop sig om hur vi vill genomföra matchplanen och det är jag som blir rösten på sidan den här gången. Det är den enda skillnaden och jag känner mig trygg i det.

Ramin Kiani fyller i:

– Det blir en ny upplevelse för mig att observera matchen från läktaren. Sedan är det så att på papperet står jag som huvudansvarig, men i praktiken jobbar vi väldigt tajt och med ett delat ledarskap på alla plan. Hela ledarstaben jobbar ju väldigt nära varandra och besluten fattar vi tillsammans, säger han.

Matchen då? Jo, på andra sidan står ett Vasalund som har noterat fyra segrar och fem förluster på de första nio matcherna. Totalt alltså tolv poäng, mot Grönvitts tio. Vasalund är just nu sjua i en haltande tabell, VSK Fotboll tia.

– Vi kan förvänta oss att de har bra energi på sin hemmaplan och tror att det blir en jämn match. Under veckan har vi analyserat deras tidigare matcher och har en plan för hur vi ska anfalla på dem. Vi har hittat ytor som är intressanta för oss, säger Fredrik Ramström.

– Vi vill fortsätta spela en bra fotboll, som vi har gjort i de senaste matcherna. Bra fart i vårt anfallsspel och hög energi och aggressivitet i vårt försvarsspel. Vi vågar spela fotboll och har ett bra eget spel. Vi behöver bara bli lite tyngre och smartare framåt, fortsätter ”Rama”.

Hur är läget i laget inför matchen?

– I stort sett samma som förut. Oliwer (Malmkvist) har hunnit träna ifatt lite mer efter sin skada och är med och konkurrerar på allvar. Sedan är Jamaal (Raage) tyvärr inte tillgänglig, eftersom han skadade sig i går.

Efter en midsommar med ett par lediga dagar har väntan varit lång till matchen mot Vasalund. Fredrik Ramström känner att laget har hunnit preparera sig på bästa sätt.

– Det har varit skönt att kunna träna ordentligt och fokusera på den här matchen. Vi är väl förberedda, säger han.

Och hans kollega, Ramin Kiani, minns gärna fjolårets bortamatch när han laddar upp för morgondagens. Då blev det 1–0 till Grönvitt, efter mål av Joakim Häll.

– En minnesvärd dag som vi gärna återupplever. Fråga bara ”Jocke”, säger Ramin och ler.

Avspark tisdag 19.00, på Skytteholm. Följ matchen mål för mål på våra konton på Twitter och Facebook eller via Vasalunds direktrapportering på Everysport.