Visa fler äldre nyheter >

Misstaget mot Skellefteå vändes till storspel mot Huddinge och Frej.
Det är ingen tvekan om att Daniel Svensson har visat sitt värde i division 1.
– Skönt att studsa tillbaka till samma nivå om inte bättre, säger han till vskfotboll.nu.

Under fjolårshösten fick Daniel Svensson chansen att bli VSK Fotbolls förstaval i målet. Han tog den – och var en av nyckelspelarna när Grönvitt säkrade nytt kontrakt i division 1 norra efter en stark slutspurt.

”Danne” har konserverat den formen till i år och lite till. Han har tagit steg framåt, vilket han har visat inledningsvis i seriespelet.

Inte minst genom att komma tillbaka från misstaget mot Skellefteå, där han oturligt förlorade greppet om bollen vid målet som betydde 1–2.

– Genom åren har jag lärt mig att bearbeta misstagen, så när jag väl gör dem är det skitsamma. Jag kör vidare och det var ju ändå en halvtimme kvar av matchen. Det går inte att hålla på att tänka på det; då kan jag göra fler, säger ”Danne”.

Mot Huddinge såg det annorlunda ut. Då svarade han för ett par, tre räddningar av den högre skolan och fick vara med och vinna med 3–2. Men riktigt nöjd, det var han ändå inte.

– Jag tycker visserligen att det var en av mina bättre matcher, men blev ju nästan lika arg efter matchen som om vi hade förlorat med tanke på att vi hade 2–0 efter 89 minuter. I stället för att vinna med 2–0 och hålla nollan, som jag som målvakt och även de andra så klart vill göra, så blev det 3–2. Visst, vi vann och jag var jätteglad för det, men som målvakt är det inte kul att släppa in två mål på sex minuter när vi har hållit nollan i 89, säger ”Danne”.

Men det finns väl något positivt i det också?

– Ja, folk kanske undrar vad jag håller på med när vi vinner, men jag är så tyvärr. Eller tyvärr… det kanske är det som får mig att vilja utvecklas ännu mer. Jag har både mina glada och mindre glada stunder, funderar ”Danne”.

Hemma mot Frej i lördags räddade han en straff och etablerade sin fina form.

– Det är skönt för mig, efter ett misstag som det mot Skellefteå, att det inte påverkar min prestation. Jag har studsat tillbaka på samma nivå, om inte ännu bättre. Det känns absolut bra just nu.

Härnäst väntar Vasalund på bortaplan. Den matchen spelas på måndag och Grönvitt har goda minnen från Skytteholm. Framför allt när seriesegern 2010 firades där, men också från i fjol då det blev en supersolid 1–0-seger.

– Det var ju stabilt rakt igenom, tycker jag. Allting fungerade och jag tvingades väl inte göra någon jätteräddning. Jag kommer ihåg att det var en verklig laginsats, säger ”Danne”.

Hur tror du matchen kommer att se ut den här gången?

– Jag vet inte jättemycket om dem, men Vasalund är ju alltid ett spelande lag som vill ha mycket boll. Så vi kan väl förvänta oss en rolig match spelmässigt, där båda lagen försöker lira boll.

På tisdag spelas alltså matchen och Grönvitt har chansen att plocka tredje raka bortasegern. Daniel Svensson känner att formen är god och att spelet utvecklas i rätt riktning.

– Det tog ju ett litet tag där i början, men nu börjar det falla på plats mer och mer. Då gjorde vi mycket misstag, men det är inte samma tendenser nu. Vi är mer noggranna och spelade jämnt mot Frej, som leder serien. Det är ett kvitto på att vi ligger bra till. Jag tycker att vi har varit bättre än många lag och att vi står oss bra i serien, säger ”Danne”.