Visa fler äldre nyheter >

Den ena ska freda Grönvitts eget mål – och den andra ska göra målen framåt.
Damir Foric och Jonathan Böckert har hittat formen till helgens match mot Frej.
– Och på hemmaplan spelar vi alltid bra fotboll, säger Damir till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll tog årets tredje seger när Huddinge besegrades med 3–2 i lördags. Det var också tredje matchen som Damir Foric spelade mittback tillsammans med Robert Medvegy – och fjärde raka matchen som Jonathan Böckert gjorde poäng i.

Mot Huddinge blev det dubbla mål från Böckert och ett säkert och uppoffrande försvarsarbete från Damir. Snacka om segerorganisatörer alltså, i vad som dock var en riktig lagseger på Källbrinks IP.

– Det var en tuff match. Vi visste att de var fysiskt starka och fick kriga i 90 minuter plus sex, sju minuters tillägg. Det var inga lätta tre poäng, så det var starkt av oss, funderar Damir Foric.

Det första och det andra grönvita målet gjorde Jonathan Böckert. Men slutet blev oerhört händelserikt och dramatiskt, då de fyra sista målen kom i matchminuterna 89, 90, 94 och 96.

– Det är vi som slappnar av. Annars släpper vi inte in två mål efter den 89:e minuten. Vi får ta lärdom av det och vara koncentrerade i 90 minuter plus tillägg framöver, analyserar Jonathan Böckert de tre poängen till trots.

Du är inne i ett riktigt poängstim nu, med tre mål och tre målgivande passningar på de senaste fyra matcherna. Varför har det lossnat?

– Jag vet inte, det är väl lite tillfälligheter. Nu är jag på rätt ställe och det känns som att jag löper mer bakom backlinjen än tidigare. Det har väl gett utdelning. Jag är också tydligare i allt jag gör, säger Jonathan Böckert.

Damir Foric har varit med ända sedan den 95-födde anfallaren debuterade i A-laget hösten 2011. Han säger så här om utvecklingen:

– Alltså, jag tyckte att det lossnade lite förra året också. Inte minst på försäsongen, där han gjorde väldigt mycket mål. Han gjorde en del i början av året också.

– Jag vet inte om det är självförtroendet (Jonathan nickar) eller om han är bättre tränad, men nu sätter han de lägen han får. Och en bra forward sätter sina målchanser. Han har fått ett år till av rutin också, säger Damir.

Och du själv då – hur fungerade samarbetet med ”Robban” (Robert Medvegy) den här gången?

– Det fungerade bra, som det har gjort i alla matcher som vi spelat tillsammans. Inga konstigheter liksom; vi har spelat med varandra tidigare också (i Skiljebo, där Damir var högerback) och känner ju varandra ganska bra. Vi pratar mycket och hjälper varandra i de situationer som uppstår. Sedan har vi klara roller, där vi hela tiden vet vad vi ska göra. Då blir allting mycket enklare, förklarar Damir.

Och du, Böckert; vad tycker du att Damir tillför laget?

– Trygghet, framför allt. Och så har Damir en väldigt bra uppspelsfot, han är brytningssäker och dessutom snabb. Från träningarna vet vi att han är aggressiv i spelet.

Men det som har varit signifikant för segermatcherna, inte minst de på bortaplan mot Forward och Huddinge, är den kollektiva kampen. Jonathan Böckert och Damir Foric tycker att samtliga elva spelare har gjort ett stort jobb.

– Alla tio utespelare har ju försvarat sig bra. Det börjar längst fram och fortsätter bakåt till oss i backlinjen. Och när hela laget försvarar sig blir det mycket enklare för oss där bak. Hela laget lägger ner jobbet i defensiven säger Damir.

Härnäst väntar serieledande IK Frej hemma på Swedbank Park, i en match där näringslivet bjuder alla åskådare på fri entré. Avspark på lördag eftermiddag klockan 16.00 – och den formstarka duon Foric och Böckert ser med tillförsikt fram emot matchen.

– Vi vet ju själva att vi har ett talangfullt lag och att vi kan bli mycket bättre på allting, men på hemmaplan spelar vi alltid vårt spel. Vi håller i bollen och kommer till mycket lägen. Vi spelar alltid bra fotboll här, säger Damir.

– Klart att vi är väldigt taggade för den här matchen. Det skulle vara jäkligt skönt att slå dem, säger Jonathan Böckert om hittills obesegrade Frej.

– Som alla matcher kommer den bli tuff, men både Frej och vi vill ju spela fotboll, så det kan bli bra fotboll här på lördag, säger Damir Foric.