Visa fler äldre nyheter >

UPPDATERAD 22.31. VSK Fotboll vann igen, efter 2–1 borta mot hemmastarka BK Forward.
Jonathan Böckert avgjorde i 92:a minuten – och firade vilt i en hög av spelare, ledare och tillresta supportrar.
– Det är de här segrarna man minns, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

När bussen gled i väg mot Örebro var Grönvitt på jakt efter andra raka segern; det blev ju som bekant 1–0 hemma mot Valsta Syrianska i måndags. Och när bussen vände hem till Västerås var den fylld med tre nya poäng – efter en dramatisk match mot BK Forward.

Anfallaren Jonathan Böckert (bilden) avgjorde i matchens 92:a minut, efter att ha petat in sin egen retur bakom hemmamålvakten Ismail Diawara. Och jublet som följde på målet var inte att leka med – alla spelare, ledare och supportrar samlades i ett enda stort kramkalas nere i hörnet av bortaläktarens långsida.

– Det finns olika sätt att vinna matcher på. Du kan spela bra och vinna, men det här var inte en av de matcherna. Det här var en krigarmatch där vi kämpade oss till poängen. Det är vi stolta och glada över, säger huvudtränaren Ramin Kiani som njöt av segerfirandet med supportrarna.

Men han fick se sitt lag inleda matchen knackigt, när Forward etablerade tryck mot Daniel Svenssons målbur med en hoper inlägg, ett gäng frisparkar och ett antal hörnor. Några vassa chanser skapades också, bland annat när ”Danne” räddade Matias Buluns avslut från knapp vinkel.

Målet skulle också komma, mycket logiskt, när Linus Lamu blev helt sopren framför målet efter Amar Bukvas inspel. Han placerade enkelt in bollen bakom Daniel Svensson efter 24 minuter.

– De fick en omställning och slog in ett djupt, flackt inlägg bakom vår backlinje. Forward hade bud på fler mål, erkänner Ramin Kiani utan omsvep.

De hade också en misstänkt straffsituation, när högerbacken Alexandre Ekobo fälldes i utkanten av straffområdet.

– Vi var stillastående och jobbade en och en i stället för tillsammans. Lägg till att det förekom väldigt många tekniska misstag, vilket gjorde att vi inte hade mer än två, tre passningar inom laget innan bollen bytte lag. Det blev ryckigt, säger Ramin Kiani.

VSK Fotboll tvingades också till ett tidigt byte, när vänsterbacken Jonathan Häll kände av en skada. Han ersattes av Marcus Ytter, just innan Forwards ledningsmål kom till.

Men Grönvitt skulle komma tillbaka och hittade ny kraft när matchklockan tickade upp mot 35 minuter. Då hände något – och laget började plötsligt hitta rätt och skapa chanser.

Då kom kvitteringsmålet som ett brev på posten, på den första riktigt vassa målchansen. Patrik Grönvall tog hand om en målvaktsretur och nickade in bollen i öppet mål. Mycket viktigt, bara minuter före paus.

Första halvleks sista minuter var för övrigt mycket händelserika, då bland annat Joakim Häll var nära att ge Grönvitt ledningen när han kom fri efter Koyar Salimis fina förarbete. När han skulle avsluta var han dock för nära målvakten, som därmed kunde avvärja situationen.

– Det finns också en styrka i att vi kom tillbaka efter att ha varit nedtryckta så länge. Helt plötsligt, efter några lyckade aktioner, fick vi momentum och lyckades göra mål direkt. Det blev vår fribiljett in i matchen, säger Ramin Kiani.

Ja, för även om Forward skapade chanser även i den andra halvleken så var det ett annat grönvitt lag på banan då. Det hårda jobbet fanns där matchen ut.

– Vi skärpte tonen i paus och ställde högre krav på varandra. Även om spelet inte fungerar så kan vi åtminstone kämpa och ha en krigarmentalitet. Den tycker jag vi tog fram, säger Ramin Kiani och fortsätter:

– Första 10–15 minuterna gick till oss, men sedan kommer de tillbaka starkt i 15–20 minuter. Då har vi många som kämpar oss kvar i matchen. Efter det fick vi återigen en skada, vilket gjorde att vi bytte in Jamaal (Raage). Han gjorde ett piggt inhopp och vi fick längre anfall, där Simon (Johansson) kom in bakom deras vänsterback. Helt plötsligt fick vi momentum i matchen igen. Det var på så sätt en väldigt böljande match; inte särskilt kontrollerad, säger han.

Forward nickade farligt efter frisparkar och hörnor, skapade någon chans efter inspel och fick till något vasst distansskott. De var också nära efter en läcker klack av inhopparen Martin Alp. Daniel Svensson tvingades till ett par, tre kvalificerade räddningar för att hålla sitt lag kvar i matchen.

Men Grönvitt skapade ändå mer och mer. Framför allt genom Simon Johansson, som avlossade kanonen åtminstone tre gånger på kort tid. Då sattes hemmamålvakten Ismail Diawara under press. Robert Medvegy var därutöver nära att skruva in en frispark, men bollen gick utanför målburen.

När matchklockan tickade in på tilläggstid och 92 minuter kom alltså utdelningen. Patrik Grönvall fick fram bollen på djupet, till Jonathan Böckert som löpte sig fri mot Diawara och försökte lobba målvakten. Han bommade första försöket – men tog väl hand om det andra och placerade in segermålet. Grönvitts tre poäng var med andra ord av det härligare slaget.

– Att vinna när spelet inte fungerar stärker ju moralen i gruppen och tron på det vi gör. Det är de här segrarna man minns, säger en glad Ramin Kiani.

BK Forward–VSK Fotboll 1–2 (1–1).
Målen: 1–0 (24) Linus Lamu, 1–1 (38) Patrik Grönvall, 1–2 (90+2) Jonathan Böckert.
Hörnor: 8–5 (4–1).
Varningar, Forward: ALexandre Ekobo, Jacob Nilsson, Robert Walker. VSK Fotboll: –.
Domare: Jesper Ekwall.
Publik: 183 (på Trängens IP, Örebro).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Damir Foric (74), Robert Medvegy, Jonathan Häll (23).
Mittfält: Simon Johansson, Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Koyar Salimi (90).
Anfall: Joakim Häll, Jonathan Böckert.
Ersättare: Marcus Ytter (23), Jamaal Raage (74), Johannes Owusu (90), Jesper Göteson, Daniel Axelsson (målvakt).