Visa fler äldre nyheter >

Skadeläget har lättat för VSK Fotboll, som äntligen kan matcha en fulltalig trupp.
Då hoppas Fredrik Ramström på offensiv utdelning mot Valsta Syrianska på måndagskvällen.
– Jag förväntar mig att vi skapar mer än tidigare, säger den assisterande tränaren till vskfotboll.nu.

Senast mot Brage hade VSK Fotboll visserligen sju spelare på bänken, men det berodde på att laget hade förstärkts med två juniorer.

I måndagens match mot Valsta Syrianska behövs inte det. För första gången i år kan Grönvitt matcha 18 spelare från A-truppen.

– Och det känns ju jätteskönt. Vi kommer att ha en stark startelva och bra alternativ på bänken, säger assisterande tränaren Fredrik Ramström.

Bland spelarna som har tagits ut finns nu dessutom 17-årige Jamaal Raage, som blev spelklar i onsdags.

Han var som bekant utlånad från Brommapojkarna till Arsenal innan han blev utlånad till VSK Fotboll i år – och det är den internationella övergången från Arsenal till Brommapojkarna som har dragit ut på tiden.

– Jamaal har sett väldigt inspirerad ut den här veckan. Han är verkligen glad över att kunna spela igen, säger Fredrik Ramström.

Motståndet på måndagskvällen, Valsta Syrianska, har överraskat positivt i säsongsinledningen. Två segrar, en oavgjord och en förlust är ett fint facit för laget som tippades i botten.

Huvudtränaren och tidigare Elfsborgs-, AIK-, Djurgården- och BP-spelaren Christer "Kitten" Mattiasson har gjort ett bra jobb med sitt lag.

– Valsta är rätt frejdiga i sina omställningar. Det går fort på båda kanterna och längst fram, så det får vi se upp med, säger Fredrik Ramström.

VSK Fotboll har hittills plockat en poäng på fyra matcher, efter en tuff start mot svårt motstånd.

Fredrik Ramström tar ändå med sig en del positivt från de matcherna – men ser förstås områden att förbättra, framför allt offensivt.

– Vi är bra i uppspelsfasen och spelarna är duktiga på att ta in taktik och genomföra den i matcherna. Försvarsmässigt tycker jag att vi kollektivt har varit helt okej. Målen har ofta kommit genom individuella misstag.

– Men den här veckan har vi jobbat med anfallsspelet, genombrott och avslut. Det är vi mindre nöjda med så här långt in på säsongen, säger Fredrik Ramström.

Mot Valsta förväntar han sig att få se det här:

– Att vi kommer göra en minst lika bra match som vi har gjort tidigare när vi har spelat hemma. Men jag förväntar mig också att vi skapar mer och det är ju vad vi har fokuserat på den här veckan. Jag hoppas att det ska synas i matchen, säger Fredrik Ramström.