Visa fler äldre nyheter >

Måndagens premiärmatch är bearbetad, men inte glömd.
På söndagen vill Grönvitt ha revansch hemma mot Luleå.
– Vi har lovat oss själva att släppa loss rejält, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

Premiären i Nyköping blev inte vad någon hade hoppats. Trots ett mangrant stöd på Rosvallas bortasektion blev Grönvitt bortspelat av ett fysiskt och intensivt hemmalag.

Men det är historia nu. Matchen är bearbetad och analyserad – på söndagen ska VSK Fotboll visa upp sitt riktiga jag i hemmapremiären mot IFK Luleå på Swedbank Park (avspark 15.00).

– Vårt anfallsspel ställde till det för oss mot Nyköping. Vi anföll bara två, tre i taget, vilket ledde till att vi fick ett långt lag. Då blev vårt försvarsspel likadant, där bara några i taget försvarade sig. Så ska vi inte spela och det har aldrig varit vår melodi. Mot Luleå vill vi se ett kollektivt agerande i anfallsspelet, som också ska leda till att försvarsspelet ser annorlunda ut, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

Både före och efter matchen mot Nyköping har en del frågor ställts runt motståndet under försäsongen. Då blev det mest spel mot division 2-lag – en stor skillnad mot premiärmotståndet.

Men förklaringen till försäsongsprogrammet är tämligen enkel.

– Vi fick helt enkelt nobben från våra seriekonkurrenter och även lag i superettan och allsvenskan. Anledningen kan säkert vara att vi gick en osäker framtid till mötes då. Sedan ska vi komma ihåg att vi fick ett återbud från Dalkurd i sista minuten och att även Sandviken ställde in sin match mot oss.

Men nog om det. På söndagen väntar alltså Luleå och ni kan räkna med ett Grönvitt som vill visa sig betydligt bättre än i måndagens premiär.

– Det finns en enorm revanschlusta i hela gruppen. Alla vill ju visa upp sitt rätta jag, även det kollektiva, på vår hemmaplan. Så vi ser väldigt, väldigt mycket fram emot den här matchen, säger Ramin Kiani.

Vad kan vi förvänta oss för motstånd av Luleå, som slog Sylvia med 4–0 i premiären?

– De sätter hög press och är spelskickliga, så det gäller att vi möter dem samlat. Luleå deltar med många i sitt anfallsspel och har Ibrahim Kallay och Anton Andersson på topp, som tillsammans gjorde tre mål i premiären. De får vi se upp med.

VSK Fotbolls trupp till matchen mot Luleå skiljer sig en aning från den som spelade mot Nyköping. Oliwer Malmkvist utgår efter skadan som gjorde att han klev av senast, alltmedan Damir Foric i sin tur är tillbaka i truppen efter skada. Damir är dock inte redo att spela mer än ett kort inhopp.

Slutligen: här är budskapet från truppen inför hemmapremiären.

– Vi har lovat oss själva att släppa oss rejält och spela en bra fotboll. Det ska vi göra på söndag, säger Ramin Kiani.