Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll prioriterar långsiktighet i A-truppen.
Nu har även Daniel Svensson förlängt sitt kontrakt.
– Det finns en strävan i och kring föreningen, säger han till vskfotboll.nu.

För ett par veckor sedan förlängde VSK Fotboll kontrakten med tvillingbröderna Joakim och Jonathan Häll. Näst på tur att skriva på blev målvakten Daniel Svensson, som alltså blir kvar i Grönvitt de närmaste åren.

– Det är tack vare den här nya satsningen. Nu finns det en strävan i och kring hela föreningen. Det är på uppgång från förra året när det var som värst, till i år när vi dels har fått en professionell ledarstab och det känns som att vi är på gång organisatoriskt. Jag vill vara med på den vägen, säger ”Danne”.

Huvudtränaren Ramin Kiani är nöjd över nyheten.

– ”Danne” är topp fem i serien, men det är inte bara fotbollsspelaren Daniel Svensson som vi vill ha hos oss; det är människan Daniel Svensson. Vi lägger stor vikt vid hans personliga egenskaper. ”Danne” driver på miljön och är en god kamrat, som stärker vår gruppdynamik. Han är oerhört lätt att samarbeta och umgås med. Vi värdesätter honom väldigt högt.

Och det märks att Daniel Svensson trivs med sina lagkamrater och ledarna runt omkring.

– Förhoppningsvis känner alla spelare glädje när de kommer ner på träningen; det gör jag i alla fall. Och om ett lag fungerar som grupp så kommer det andra av sig själv.

Säsongen 2013 var Daniel Svensson i två olika klubbar. Under våren spelade han på lån med IK Franke i division 3, men under hösten var han ordinarie i VSK Fotbolls jakt på nytt kontrakt.

– Vi får inte glömma bort att jag egentligen inte har stått en hel säsong än så länge. Det har varit halva säsonger, både i fjol och i superettan 2011. Så mitt nästa steg är att försöka spela så många matcher och samla på mig så mycket rutin som möjligt. Att bli en etablerad division 1-målvakt, säger han.

Ramin Kiani lyfter fram att förlängningen skapar en kontinuitet i lagets försvarsspel.

– Det här ger oss en stabilitet i vårt försvarsspel. Målvaktsposten är jätteviktig för ett lag och nu får vi ett kontinuerligt samarbete mellan backlinje och målvakt. Det lyfter vårt lagbygge.

Under vintern och våren har han jobbat med att förbättra sitt luftspel och sin taktiska förmåga. Ramin Kiani ser en tydlig utveckling och framför allt en stark drivkraft.

– Han är oerhört ambitiös och en perfektionist ut i fingerspetsarna. Han vill bli bättre varje dag, vilket gör att hans omgivning hela tiden måste vara på tårna, ta i och jobba hårt. Sedan har ”Danne” tagit till sig vår spelidé, både offensivt och defensivt. Han kan spelidén som en utespelare och kan därför integrera sitt målvaktsspel med helheten, vilket gör att han känner av och kan styra pulseringen i matchen. Tack vare det har han tagit ett steg till som målvakt, säger han.

Daniel Svensson:

– Jag har filat lite på positionsspelet. Dels i förhållande till djupledsspelet, men också för att vara spelbar för backlinjen. Smådetaljer, men jag känner att ju bättre jag blir på det desto bättre blir jag som målvakt. Du får inte så jättemånga skott på dig under en match och då blir det andra spelet viktigare. Kan jag då underlätta spelet för backlinjen genom att vara spelbar och ta ansvar i luftrummet är det bra för min egen del men också för laget, säger han.

Även om säsongen 2014 står alldeles för dörren, med premiär den 21 april borta mot Nyköping, är arbetet som synes i full gång inför 2015. De nya kontrakten för Daniel Svensson och bröderna Häll är ett lyft för klubben.

– Att två så unga och lovande spelare (bröderna Häll) skriver på visar att klubben har gjort något rätt och sänder rätt signaler. Det känns jättekul, säger Daniel Svensson.

Ramin Kiani gläds över att den dagliga verksamheten kan locka spelarna kvar i klubben.

– De känner att VSK Fotboll är på rätt väg och att de utmanas daglig dags. De vill utvecklas som fotbollsspelare och den här miljön matcher deras ambitioner, säger Ramin Kiani.