Visa fler äldre nyheter >

Fem fenomenala mål gladde Grönvitt mot VIK.
Allra helst som de gjordes av fem olika målskyttar.
– Vi behöver spelare som är vana vid att göra mål, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

I måndags kväll vann VSK Fotboll ännu en träningsmatch med klara siffror; denna gång 5–1 mot VIK Fotboll.

Redan efter dryga 20 minuter var ställningen 3–0.

– Matchöppningen var fenomenal. Första målet var dessutom en av de faktorerna som vi hade pratat om inför matchen, med en överlappande ytterback i en utmaningssituation. Att få göra mål direkt efter ett sådant agerande värmer en tränares hjärta, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

Patrik Grönvall (bilden) satte 1–0 med en kraftfull nick och Johannes Owusu placerade in 2–0 efter en snabb kontring.

Bakom det målet låg Andreas Ljunggren-Eriksson, med ett inlägg som förde tankarna till EM 2004 när Erik Edman passade Henrik Larsson till mästerskapets vackraste mål.

"Ante" gjorde sedan 3–0 på en patenterad frispark.

– Varje förmiddagspass, tisdag och torsdag, står han en kvart och tränar just på frisparkar som avslutning. Jag är inte förvånad att han sätter den, säger Ramin Kiani.

Koyar Salimi ökade ledningen till 4–0 i den andra halvleken, även om tempot gick ner i matchen.

– Det blev svårt för oss att hålla uppe tempot som vi höll de inledande 15–20 minuterna. Det avtog lite. I paus pratade vi om att sätta fart på bollen – att inte kladda i onödan – och grabbarna gjorde ett gott försök i andra halvlek.

VIK reducerade till 4–1 genom förre VSK-aren Philip Fredriksson, innan Grönvitt fick avsluta tillställningen med ett riktigt drömmål.

Almir Zeqiri smällde in bollen rakt upp i krysset från 20-talet meter.

– Han blev rättvänd i ett centralt läge och kunde släppa bollen på "Ante" med sitt andra tillslag. Men han gjorde inte det, utan tog sig förbi sin motspelare och då fanns det bara ett val kvar: att skjuta från den distansen. Att då dra in den i bortre krysset är fantastiskt, konstaterar Ramin Kiani.

Ledarstaben tog framför allt med sig två saker från matchen: de inledande 15–20 minuterna och att målskyttet fördelades över fem spelare.

– Farten i passningsspelet var riktigt bra i början. Vi fick isär deras lagdelar på ett metodiskt sätt och skapade många bra omställningar, som bland annat resulterade i det andra målet. Det kändes att vi hade kontroll över händelserna, säger Ramin Kiani och fortsätter:

– Koyar gjorde sitt första mål, "Jojo" likaså, Almir kom in från bänken och gjorde mål och "Grönis" nickmål var väldigt fint. Det är alltid bra att ha spelare som är vana vid att göra mål. Vi kommer att behöva det i täta matcher i serien.

På lördag väntar tuffare motstånd, när Syrianska IF står som hemmalag på Swedbank Park. Avspark 13.00.

– De har flera rutinerade spelare i sitt lag, så vi ser fram emot att möta dem. Vi hoppas att vi får testa olika delar av spelet, så att vi får något att jobba med, säger Ramin Kiani.

VSK Fotboll–VIK Fotboll 5–1 (3–0).
Målskyttar, VSK Fotboll: Patrik Grönvall, Johannes Owusu, Andreas Ljunggren-Eriksson, Koyar Salimi, Almir Zeqiri. VIK Fotboll: Philip Fredriksson.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad (ut 57, in 80), Jesper Göteson (45), Robert Medvegy, Oliwer Malmkvist
Mittfält: Simon Johansson (ut 57, in 80), Boris Ljevar (80), Patrik Grönvall (80), Koyar Salimi (57).
Anfall: Johannes Owusu (45), Andreas Ljunggren-Eriksson.
Ersättare: Jonathan Böckert (45), Marcus Ytter (45), Jonas Claesson (57), Jamaal Raage (57), Almir Zeqiri (57), Daniel Axelsson (målvakt).