Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll vill bli spetsigare mot Arameiska.
Då testas Joakim Häll i rollen som anfallare.
– Vi hoppas kunna skapa fler centrala genombrott, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

På lördagen, med avspark 13.00, väntar Arameiska Syrianska på Swedbank Park. Division 2-klubben slog senast Södertälje FK med 4–3 på bortaplan. Samma lag som Grönvitt slog med 1–0 för ett par veckor sedan.

– Det tyder på att de har ett bra anfallsspel som vi får se upp med, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

Ledarstaben fortsätter att fördela speltiden i truppen även i den här matchen.

– Matchtiden är absolut viktigast och vi riskerar inte någon som har känningar eller någon småskavank. Spelmässigt vill vi se tendenser av det som vi har tränat på under veckan – offensiva och defensiva omställningar.

Jämfört med Brage; vad måste bli bättre?

– Vi ska bli mer effektiva den sista tredjedelen. Använda vårt goda passningsspel till att omvandla vårt övertag. Hota mer i djupled helt enkelt, säger Ramin Kiani.

En förändring som sker offensivt är att Joakim Häll får spela längst fram – en position som han har god erfarenhet av från tiden som junior.

– Han är väldigt intelligent som spelare. Vi vill se honom längst fram i banan, där vi med hans spelintelligens hoppas kunna skapa skapa fler centrala genombrott.

– "Jocke" är en dröm för en tränare, med tanke på att han kan spela överallt. Då får han också lära sig de krav som ställs på olika positioner, men på sikt är det förstås bra om han får spela in sig på en och samma position, säger Ramin Kiani.