Visa fler äldre nyheter >

Han blev, något oväntat, årets grönvite skyttekung.
I dag blev det klart att Boris Ljevar stannar i klubben.
– Allt runt laget känns väldigt positivt och proffsigt, säger han till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll fortsätter att lägga pusselbitarna för säsongen 2014. Senast att skriva på är Boris Ljevar, som ser mycket fram emot året som komma skall.

– Det känns jättebra faktiskt. Skönt att det är klart, så jag kan börja fokusera på det här nu, säger han.

Till sist blev valet att stanna inte särskilt svårt för Boris.

– När jag satt i möte med Ramin (Kiani, huvudtränare) och resten av ledarstaben så kände jag att det var väldigt givande. Jag fick svar på hur läget är i klubben just nu och hur planen ser ut för framtiden. Det tyckte jag lät bra.

Mer konkret, vad är det som känns bra?

– Framför allt känns det som att ledarstaben och den medicinska delen är väldigt proffsig. Det ser jättebra ut med en ny sjukgymnast (Viktor Nordvall) som är på plats varje träning och match. Dessutom har ”Rama” (Fredrik Ramström, tränare) kommit in, Göran (Svensson, målvaktstränare) är kvar och sedan har vi Ramin också. Det är en stark besättning vi har där, som gör att vi kan utvecklas framöver.

Ramin Kiani poängterar vikten av att behålla en av fjolårets nyckelspelare:

– Med honom så får vi kontinuitet. Boris spelade ändå varje match där han kunde delta, vilket innebär att stod för en hel del av regelbundenheten hos oss. Vi byggde upp en spelidé under hösten som bar frukt och han var en viktig del av utförandet på mittfältet. Vi är väldigt glada över att Boris har sett vår satsning, som är ett jättelyft för VSK Fotboll, och att han vill vara en del av den med början 2014.

Från sin position i spelets mitt bidrar Boris med spelintelligens och ett säkert passningsspel.

– Han slår sällan bort en passning och är en spelmotor för oss. Boris kan ju bestämma tempot i vårt anfallsspel, uppträda längre ner i speluppbyggnaden och inta smarta positioner högre upp i banan. Dessutom visade han sig vara en säker exekutor från straffpunkten och stod för väldigt många av våra fasta situationer, säger Ramin Kiani.

Faktum är att Boris till och med blev bäste målskytt i hela laget, med sina sex mål. När han minns tillbaka ser han en säsong som, i allt det svåra, var utvecklande för spelare och ledare.

– Jag menar... att vi redde ut den situationen som vi ändå låg i och att vi bestämde oss... det stärkte oss verkligen som grupp. Det var jäkligt jobbigt, men vi kom ur det starkare. Nu är det bara positivt. Vissa kunde ha grävt ner sig, men det gjorde inte vi. Nu känns det riktigt bra, Erik. Reder man ut det vi gjorde kan man reda ut vad som helst, säger Boris – rejält laddad inför 2014.

– Jag tror på laget. Det finns inte många lag i den här serien som har så unga och skickliga spelare som vi har. Det här kommer bli riktigt bra och jag är säker på att många kommer att spela allsvensk fotboll i framtiden. Vi kommer att bli starka nästa år. Det ser positivt och proffsigt ut, måste jag säga, säger Grönvitts senaste pusselbit.