Visa fler äldre nyheter >

Här är VSK Fotbolls offensiva värvningsdubbel.
Almir Zeqiri och Johannes Owusu spelar i Grönvitt 2014.
– Två lokala spelare med stor potential, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

För ett år sedan försvann en trio grönvita till allsvenska BP:s juniorlag. De senaste veckorna har två av dem tränat med VSK Fotboll igen – och nu har de båda skrivit på.

Mittfältaren Almir Zeqiri (bilden, född 1996) och anfallaren Johannes ”Jojo” Owusu (född 1995) blir därmed klubbens första nyförvärv inför 2014.

Huvudtränaren Ramin Kiani:

– Vi vill bli en attraktiv klubb igen och gör allt vi kan för att få hit spelare som en gång har lämnat Västeråsfotbollen. De här två har den profilen och dessutom en stor potential. Det är tilltalande för VSK Fotboll. Almir är trygg med bollen, kvickfotad och behärskar båda kanterna. Han blir inte stressad när han har bollen och har en fin vänsterfot. ”Jojo” är en kraftfull spelare, som är stor och stark och har en funktionell teknik. Men han är också bra och snabb som djupledsgående forward.

Almir håller till på det offensiva mittfältet – och vill bjuda västeråsarna på underhållning med sin fina teknik.

– Det kommer jag försöka göra. Jag är bekväm med bollen, gillar ju att dribbla och gå förbi min motståndare. Dessutom är jag en bra avslutare, säger han.

”Jojo” är sugen på att spela A-lagsfotboll efter juniorspel i både Grönvitt och BP.

– Jag ska ta en startspelare i division 1. Det är därför jag kommer hit. Jag trivs bäst som forward, men kan även spela som offensiv innermittfältare. Tycker själv att jag är ganska bra på att få fast bollen och är nästan som en blandning mellan en traditionell "nia" och "tia". Jag tycker om att komma ner i banan, samtidigt som jag också spelar mycket i djupled, säger han.

Grönvitts två första värvningar blev alltså dubbla återvändare, från samma klubb. Så här säger Almir om att fortsätta spela ihop med ”Jojo”.

– Vi har pratat om det ganska länge, att gå tillbaka till VSK. Det blir bra för Johannes också. Han är duktig i targetspelet och jag tror att han kommer att göra några mål.

Så här säger de båda om att vara tillbaka i den grönvita tröjan:

– Nu tycker jag att VSK satsar igen, så det är kul att vara tillbaka. Många bra ledare har kommit in och jag har fått ett bra intryck av Ramin. Han tänker fotboll på samma sätt som jag och är en bra person. Ramin är en sådan tränare man ska ha, säger Almir Zeqiri.

– Det känns kul att vara tillbaka. Jag trivs i det här laget, det känner jag redan efter några träningar. Dessutom verkar det gå framåt i klubben nu. Det känns som att VSK verkligen ska satsa och köra hårt nu och det känns bra med Ramin och alla ledare. Positivt att vi har fått in Viktor också (Nordvall, sjukgymnast och fystränare), säger Johannes Owusu.

VÄRVNINGSLÄGET I VSK FOTBOLL
– Det jobbas från tidig morgon till sent på kvällen, så det pågår väldigt mycket under ytan. Nu är det viktigt för VSK Fotboll att ha tålamod och is i magen för att träffa rätt. Vi undersöker marknaden och vill skapa intresse kring fotbollen i Västerås igen. Det känns att hela klubben andas positivt och har tillförsikt. Vi ska bygga en klubb och en verksamhet som präglas av stabilitet och struktur, säger Ramin Kiani.