Visa fler äldre nyheter >

Viktor Nordvall är VSK Fotbolls senaste nyförvärv.
Han kommer att ansvara för fysträning och sjukgymnastik.
– Jag har fått ett otroligt positivt intryck av klubben, säger han till vskfotboll.nu.

Han är uppvuxen i Halmstad och har ett förflutet i allsvenska Halmstad BK:s idrottsmedicinska organisation. Nu är Viktor Nordvall klar för VSK Fotboll, där han kommer att få ansvar för fysträningen och sjukgymnastiken.

Senast kommer han från Enköpings SK, där han har haft samma roll de två senaste åren.

– Jag ställdes inför ett val när de åkte ur division 2 i höstas: skulle jag vara kvar i klubben eller söka mig vidare? Då kom jag fram till att jag var redo för nya utmaningar och hörde av mig till VSK Fotboll. Sedan har jag fört en dialog med klubben och Ramin (Kiani, huvudtränare) och fått ett otroligt positivt intryck. Den vision som Ramin och övriga ledare har är intressant och framför allt modern.

På vilket sätt menar du att visionen är ”modern”?

– Det här med att elitfotbollen mer och mer inser vikten av att ha en medicinsk stab som faktiskt får ta stort ansvar och äga de områden som de är otroligt duktiga på. Det känns bra att jag ska få ta ansvar i klubben på det sättet, säger Viktor Nordvall.

Grönvitts nyförvärv utvecklar tankarna när han berättar om hur han ser på sin roll:

– Någonstans tror jag att vi sjukgymnaster behöver bli mer aktiva och ta större ansvar i verksamheten, oavsett om det gäller fotboll eller något helt annat. Vi behöver synas och höras mer – våga visa den kompetens som vi har i vår yrkesprofession. Jag vill jobba mycket mer förebyggande med skador i stället för att behandla dem i efterhand. Som jag ser det innebär min roll att vara på planen så mycket som möjligt, för att hjälpa till att undvika skador, säger Viktor Nordvall.