Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll tog fram en helt ny roll som tävlingsansvarig.
Förtroendet gick till Ramin Kiani, som därmed fortsätter i klubben.
– Vi ska bli en attraktiv klubb igen, säger han till vskfotboll.nu.

Lite mer än tre veckor har passerat sedan säsongen 2013 avslutades. Det har inneburit ett hårt arbete för att lägga grunden till 2014.

Bland annat för den sportsliga verksamheten, där alltså Ramin Kiani blir kvar som en viktig pusselbit.

Förutom positionen som A-lagets huvudtränare får han ett övergripande ansvar för fotbollsfrågorna i klubben. Det betyder en roll som sportchef i A-laget och ett samordnande ansvar för akademin.

Styrelsens ordförande Peter Brandt:

– Det här är en viktig strategisk förändring för VSK Fotboll. Nu samlar vi hela den sportsliga verksamheten under en hatt. Tanken är att både A-laget och akademin därmed ska skötas på liknande sätt och spela samma typ av fotboll. Vi tror starkt på det här upplägget.

Ramin Kiani lyfter vikten av att akademin flyttar till Swedbank Park. Den fysiska närheten innebär en större samverkan.

– Vi får en bättre insikt i varandras verksamheter och därmed en ökad förbindelse oss emellan. Det gör att vi träffas daglig dags, kan utbyta erfarenheter och ha en ännu bättre kontakt mellan spelare och ledare i de båda trupperna, säger han.

Hur har diskussionerna varit, som har lett fram till det här beslutet?

– Konstruktiva. De har visat på en framåtanda och en samsyn. Analysen under hösten, efter att kontraktet blev klart, ledde fram till att styrelsen skapade den här funktionen. Jag är glad att jag blev tillfrågad och ska göra mitt allra bästa för att leva upp till det förtroendet.

Peter Brandt berättar att flera namn har hört av sig under processen, men att Ramin Kiani hela tiden har varit huvudspåret. Ordföranden är således glad över att han valde att fortsätta i den grönvita tröjan.

– Vi är otroligt nöjda med hans arbete under 2013. Framför allt har han visat prov på goda ledaregenskaper, under extremt svåra förhållanden. Det, och spelarnas inställning, räddade oss kvar i norrettan.

Nästa steg är att fylla övriga luckor i ledarstaben för A-laget.

– Den processen är i gång och vi kommer att presentera nyheter allt eftersom saker och ting blir klara. Tanken är att vi ska bli fler ledare runt spelartruppen, för att driva utvecklingen på ett bättre sätt.

Vad händer annars i laget just nu, fram till jul?

– Vi återsamlades i går för en kortare löptur och lite information. I morgon kör vi ett fotbollspass och resterande del av november månad kommer vi att ha två träningspass i veckan för att underhålla fysiken. I december hoppas vi sedan kunna utöka träningen med något eller några pass.

Under 2014 kommer spelarna dessutom att kunna bedriva individuell träning två gånger i veckan, på förmiddagarna.

– Det känns viktigt att vi kan erbjuda det, för de spelare som har tid och möjlighet att göra det.

Dessutom har arbetet med spelartruppen för kommande säsong inletts. Lejonparten av spelarna från i år har också kontrakt över nästa.

– Vi är lyckligt lottade att så är fallet. De gjorde det fantastiskt bra i höstas och vi vill först och främst behålla dem. Men givetvis jobbar vi hårt för att både bredda och förstärka truppen med spelare utifrån också, säger Ramin Kiani.

Han ser fram emot 2014 – och lovar att lägga ner ett hårt jobb för att sätta VSK Fotboll på kartan igen.

– Vi ska bygga en klubb som är attraktiv för andra spelare och ledare att vara i och synas ihop med. Det ska vara ordning och reda i VSK Fotboll, avslutar han.