Visa fler äldre nyheter >

Det var inget snack om saken; Grönvitt skulle bara vinna mot Vasalund.
Och så blev det, efter att kollektivet segrat – och Joakim Häll avgjort matchen med ett kyligt avslut.

Före dagens match mot Vasalund konstaterade vi att norrettan har slagit in på slutspurten. Fyra viktiga matcher återstod i VSK Fotbolls jakt på nytt kontrakt i norrettan, med början mot Vasalund på söndagskvällen.

Känslan var att en seger låg i luften. Den känslan bekräftades när Grönvitt äntrade planen.

För det var bestämt, det var solitt. Det var disciplinerat, med ett genomstarkt försvarsspel. Det var ett kollektivt agerande – och det var framför allt de tre poäng som så väl behövdes i bottenstriden.

Vasalund tilläts inte tillverka särskilt många farligheter offensivt, där Grönvitts backlinje och Daniel Svensson i mål effektivt stoppade de försök som väl nådde straffområdet. Och framåt hotade mittfältet och spetsen Patrick Wallén via snabba omställningar.

När 20 minuter snart var spelade kom också målet som skulle avgöra matchen.

Anfallet var mycket snyggt, där det rullades upp längs vänsterkanten och in i banan. Klapp-klapp-spelet nådde in framför mål, där Joakim Häll fanns placerad.

Avslutet mycket kyligt bakom Skiljeboprodukten Sasa Sjanic – och jubel bland spelare, ledare och tillresta supportrar på Skytteholms IP.

Målskytten Häll var också en av dem som så när lyckades utöka ledningen före halvtidsvisslan. För där fanns ett antal vassa lägen som inte resulterade i mer än just bara det.

I den andra halvleken fick Vasalund måhända ett större tryck på VSK Fotbolls planhalva, men särskilt oroligt blev det aldrig i och omkring straffområdet.

De grönvita stod emot hemmalaget med ett lugnt och tryggt försvarsspel, även om Vasalund hela tiden hotade med djupledsbollar och lyft in bakom backlinjen. Men de kom aldrig ända fram – och chanserna var därmed relativt lätträknade.

Då var Grönvitt skarpare på offensiv planhalva, när omställningarna fungerade. Koyar Salimi fick ett par lägen, liksom Patrick Wallén. Fler än ett mål fick vi dock inte se i dag – men det räckte ju gott och väl till tre friska poäng.

VSK Fotboll fick alltså segerjubla för första gången på en månad – och tog en mycket viktig seger i norrettans bottenstrid. Nästa match spelas om en vecka hemma på Swedbank Park. Då kommer Valsta Syrianska på besök (13 oktober 17.00).

VSK|TV FÅNGADE SEGERGLÄDJEN
Se när "Kurre" Wallert kör den berömda "Pelikanen" i omklädningsrummet
Hör när coach Kiani hyllar hela lagets insats

Vasalunds IF–VSK Fotboll 0–1 (0–1).
Målet: 0–1 (20) Joakim Häll.
Publik: 167 (på Skytteholms IP, Solna).
Domare: Mikael Eriksson, Huskvarna.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Oliwer Malmkvist, Jesper Göteson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Joakim Häll, Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Andreas Östling (ut), Koyar Salimi.
Anfall: Patrick Wallén.
Ersättare: Jonathan Häll (in), Jonathan Böckert, Jonas Claesson, Dennis Hansson, Marcus Ytter, Adrian Forsgren (målvakt).