Visa fler äldre nyheter >

Njogu Demba Nyrén. Anfallaren var klinisk när han sänkte VSK Fotboll i kväll.
Hans två mål innebar att Dalkurd gick segrande ur striden på Swedbank Park.

Tendensen var tydlig redan inledningsvis: Dalkurd skulle, som väntat, ha mycket boll i dag. De rullade runt mot ett samlat och lågt stående VSK-försvar, som allt som oftast klarade sig bra.

Närmast för Dalkurd till en början var Eyasu Alemayehu, som fick ett drömläge mitt i straffområdet men sköt över.

Grönvitt hotade via omställningar och var inte långt ifrån att komma till vassa skottlägen. Det fanns helt klart möjligheter att störa ett Dalkurd som inte kändes helt stabilt i defensiven.

Men de skulle ändå ta ledningen – och på vilket sätt, sedan. Avslutet från välmeriterade Njogu Demba Nyrén (fd. Häcken, Esbjerg och Panathinaikos) var utsökt; en kraftfull nick, välplacerad och utan chans för Daniel Svensson.

Direkt efter målet var Grönvitt som närmast att kvittera före paus. Inte minst drev Koyar Salimi in i banan efter ett fint anfall och avslutade i bra läge, men på täckande Dalkurdspelare.

I början av den andra halvleken levererade lagen var sin superchans inom loppet av några minuter. Först var det Michael Omoh i Dalkurd som tvingade Daniel Svensson till en strålande benparad. För VSK Fotboll var det Andreas Östling som i sin tur tvingade Dalkurds målvakt Frank Pettersson till en fantastisk reflexräddning.

Och sedan kom Dalkurds andra mål, efter ännu ett vackert avslut av Demba Nyrén i matchens 57:e minut. Efter en hörna slog han till på ett – och bollen satt perfekt i målet, lågt och distinkt.

Chans till reducering kom tre minuter senare, men Patrick Walléns luriga långskott räddades av Frank Pettersson till hörna.

Därefter var det så gott som stiltje i målchansväg – och Dalkurd kunde defilera till en säker seger med 2–0. Nästa match för VSK Fotbolls del spelas om en vecka, borta mot BK Forward.

VINNAREN I 50/50-LOTTERIET
Nummer: 13 179.
Summa: 1 860 kronor.

VSK Fotboll–Dalkurd FF 0–2 (0–1).
Målen: 0–1 (28) Njogu Demba Nyrén, 0–2 (57) Njogu Demba Nyrén.
Hörnor: 2–1 (2–0).
Varningar, VSK Fotboll: Damir Foric. Dalkurd: Eyasu Alemayehu, Michael Omoh, Marwan Gargouri, Linus Bolin.
Domare: Johan Öhman, Boden.
Publik: 598 (på Swedbank Park, Västerås).
Matchens lirare, VSK Fotboll: Andreas Östling. Dalkurd: Eyasu Alemayeu.
*Matchens lirare utsågs av Lota Bilvård i Västerås.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Oliwer Malmkvist (17), Jesper Göteson, Joakim Häll.
Mittfält: Simon Johansson (70), Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Andreas Östling (83), Koyar Salimi.
Anfall: Patrick Wallén.
Ersättare: Damir Foric (17), Marcus Ytter (70), Dennis Hansson (83), Jonathan Böckert, Jonathan Häll, Adrian Forsgren (målvakt).