Visa fler äldre nyheter >

Den grönvita kvällen blev allt som vi önskade oss.
Tre poäng, ett supermål och fantastiskt segerjubel.
VSK Fotboll njöt äntligen av att lira fotboll igen.

Senast vi smakade segersötman var borta mot Eskilstuna City den 8 juni, men i dag var det alltså dags igen – mot samma lag, i Mälarderbyt på Swedbank Park.

För vilken kväll det blev för alla grönvita. 2–1 mot City firades med stor glädje på läktaren och bland spelare och ledare.

Upprinnelsen: en spänd inledning, ett rysligt vackert ledningsmål, två straffar – och en otrolig kampinsats i andra halvlek.

City startade matchen bäst och var faktiskt nära ett ledningsmål. En hörnboll snurrade i närheten av mållinjen, Serkan Pektas fick till ett fint avslut som Daniel Svensson räddade – och Assyriskalånet Bachir Katourgi var framme gånger två, men utan lycka.

VSK Fotboll skulle alltså komma igen. Simon Johansson försökte, liksom Patrick Wallén och Koyar Salimi. Det vara nära, men det small inte förrän Andreas Östling såg till att det small rejält.

Han fick bollen i närheten av mittlinjen och avancerade in i banan. Han tog sats från långdistans – och måttade bössan.

Bollen? Den satt perfekt i Nicklas Berghs vänstra kryss. Målvakten var helt chanslös – och 1–0 till Grönvitt var ett faktum. Då hade City tappat spelet och Grönvitt blev bara bättre och bättre.

Strax före paus dock en farlig hörna för gästerna – och än en gång osade det katt runt Daniel Svensson. Målskytten Östling rensade den gången förtjänstfullt framför sin egen målvakt.

Den andra halvleken var VSK Fotbolls, tack vare lagets helt strålande vilja och inställning.

Och längst fram fanns matchens kanske främsta förgrundsfigur. Patrick Wallén slet som ett djur och vann precis allt och alla dueller mot Citys backlinje. Han fick också ett hyfsat nickläge, men låg framför allt bakom nästa mål.

För på en djupledspassning ryckte han sig fri, men fick en lite för dålig förstatouch. När han avslutade med en lätt chipp fälldes han av Citys målvakt Nicklas Bergh – och fick straff. Bergh, han varnades för tilltaget.

Fram klev Boris Ljevar och han gjorde inget misstag. Stensäkert placerade han in 2–0 i nätmaskorna.

Grönvitt stod emot City mycket starkt, men reduceringen skulle ändå komma – även den på straff. Bachir Katourgi sköt bollen i mål till 2–1 i den 86:e minuten. Men kvitteringsjakten blev om intet för City, som i stället fick se Grönvitt gå framåt och borra fast bollen på offensiv planhalva. Under ledning av Patrick Wallén, förstås.

Och när City så fick en frispark och en hörna – då stod hemmaförsvaret, och Daniel Svensson i målet, emot på ett utmärkt sätt.

De tre poängen var välförtjänta, de var efterlängtade och de var synnerligen viktiga i bottenstriden. Tack vare dem återfinns Grönvitt nu på nionde plats, med sex poäng ner till City under strecket.

Nu njuter vi av segern en stund, men sedan laddar vi om för nya kamper. Nästa match spelas om precis en vecka, borta mot Sandviken. Ännu en härlig match mellan två lag som hungrar efter segrar i norrettan.

VSK|TV: SE JUBLET FRÅN SEGERN MOT CITY
Klipp 1: Publiken, spelare och ledare firar segern på Swedbank Park
Klipp 2: "Kurre" Wallert leder firandet i omklädningsrummet på sedvanligt manér
Klipp 3: Patrick Wallén slet som aldrig förr och var dominant
Klipp 4: Koyar och "Anki" bara njöt av segerintervjun

VSK Fotboll–Eskilstuna City 2–1 (1–0).
Målen: 1–0 (35) Andreas Östling, 2–0 (69) Boris Ljevar, 2–1 (86) Bachir Katourgi.
Hörnor: 4–7 (0–2).
Varningar, VSK Fotboll: –. Eskilstuna: Nicklas Bergh, Daniel Karlsson, Bachir Katourgi.
Domare: Johan Öhman, Boden.
Publik: 748 (på Swedbank Park, Västerås).
Matchens lirare, VSK Fotboll: Andreas Östling. Eskilstuna: Johan Bergfeld.
*Matchens lirare utsågs av Sundbyholmstravet.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Joakim Häll, Oliwer Malmkvist, Jesper Göteson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Simon Johansson, Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Andreas Östling, Koyar Salimi (87).
Anfall: Patrick Wallén.
Ersättare: Karwan Zarifnejad (87), Jonathan Böckert, Jonathan Häll, Marcus Ytter, Adrian Forsgren (målvakt).