Visa fler äldre nyheter >

Allt var perfekt regisserat i 70 minuter – sedan kroknade Grönvitt.
Luleå kom tillbaka, 4–1 blev 4–4 och glädje blev besvikelse.
Nu väntar ett hett Mälarderby på måndag mot Eskilstuna City.

Onsdagens match mot IFK Luleå kvalificerar sig tveklöst som en av de galnaste som undertecknad har bevittnat med Grönvitt på planen.

På förhand ännu en viktig match – matchen där vändningen skulle komma.

Och bara sekunder efter avspark snodde Patrick Wallén åt sig bollen. Han borrade sig igenom Luleåförsvaret och krigade in ledningsmålet för Grönvitt, redan innan publiken hann slå sig tillrätta på Swedbank Parks orangea plaststolar.

Men kaffet var nog knappast uppdrucket innan kvitteringen låg i det andra målets nätmaskor. Magnus Tappert var tung i luften och nickade in en hörna på ett klockrent sätt.

Och visst var det skakigt bakåt ibland, men överlag var första halvlek stark från VSK Fotbolls håll. Presspelet fungerade väl, det stressade bortalaget, och chanser skapades.

Till slut kom också målet, när Tobias Holmgren hade letat sig upp från vänsterbacken till offensivt straffområde.

Han plockade åt sig bollen efter ett intensivt anfall – och använde sin vanligtvis oanvända högerfot för att placera in 2–1 i den 40:e minuten.

Efter pausvilan small det igen – efter bara 49 sekunder.

Patrik Grönvalls avslut gick via en Luleåförsvarare och in i mål, bakom burväktaren Malik Faiqi.

Och Grönvitt fortsatte att pressa, att stressa och att vinna bollar högt upp i banan. Övertaget blev allt mer markant – och därför kom 4–1 som ett brev på posten efter 68 minuter.

Patrick Wallén kom högst på en hörna och nickade bollen i mål. Han jublade och ställde sig med armarna rakt ut åt sidorna, vänd mot publiken.

Där och då kändes allting perfekt. Men säg den saga som har ett lyckligt slut – och du får tyvärr inte denna match till svar.

För bara minuter senare satte Per Mettävainio 4–2 bakom Daniel Svensson efter ett inspel från högerkanten.

Nästa gång var det Magnus Tappert som än en gång nådde högst i luftrummet, då han efter ett inkast nickade in 4–3. Spänning i luften på Swedbank Park och det osade hett kring det grönvita målet.

Kvitteringen var nära när Daniel Svensson stod för en mirakulös räddning på mållinjen – och den blev till bister verklighet när Ibrahim Kallay fick på en makalös lyckträff strax innanför straffområdet.

Scenförändringen var, utan att överdriva, total – och en perfekt regisserad kväll fick inte sitt lyckliga slut.

Men publiken såg kämpaglöden hos de grönvita. De stannade kvar för att applådera deras insatser, med förhoppningar om tre poäng mot Eskilstuna City på måndag kväll.

Då är det dags att vända trenden – på allvar.

VSK Fotboll–IFK Luleå 4–4 (2–1).
Målen: 1–0 (1) Patrick Wallén, 1–1 (5) Magnus Tappert, 2–1 (40) Tobias Holmgren, 3–1 (46) Patrik Grönvall, 4–1 (68) Patrick Wallén, 4–2 (73) Per Mettävainio, 4–3 (78) Magnus Tappert, 4–4 (82) Ibrahim Kallay.
Domare: Jesper Ekwall, Älvsjö.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Oliwer Malmkvist, Jesper Göteson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Simon Johansson (77), Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Joakim Häll, Koyar Salimi (67).
Anfall: Patrick Wallén (77).
Ersättare: Jonathan Böckert (67), Dennis Hansson (77), Jonathan Häll (77), Marcus Ytter, Adrian Forsgren (målvakt).