Visa fler äldre nyheter >

En trevande inledning blev rena chanskavalkaden.
Ändå reste Grönvitt hem utan både mål och seger.
Matchen mot Selånger slutade helt enkelt 0–0.

Selånger behövde vinsten för att klättra närmare nedflyttningsstrecket i norrettan. VSK Fotboll behövde den för att rycka ifrån samma streck.

Men inget av lagen fick njuta segersötman, utan delade broderligt på poängen på Norrporten Arenas konstgräs.

För trots att Grönvitt prickade ribban både en och två gånger, tvingade målvakten till ett par jätteräddningar och bommade flertalet bra lägen så ville bollen inte nå nätmaskorna.

0–0 alltså – men vi ger ändå chanserna en chans, för att ni ska få en bild av hur matchen såg ut.

Den första halvleken var jämnare än den andra. Selånger skapade tidigt farliga hörnor och var ständigt på hugget när kontringstillfälle gavs.

Ett par gånger om var de inte alls långt ifrån att få utdelning, men VSK-försvaret och Daniel Svensson i målet stod emot väl.

Framåt skapade Grönvitt mer och mer ju längre halvleken led. Som farligast blev det när Koyar Salimi fick bollen vid bortre stolpen, efter en upprullning.

Det var Simon Johansson och Joakim Häll som stod för förarbetet, när Koyars avslut räddades mycket vasst av Selångers målvakt Jonathan Johansson.

Selångers bästa chans i den andra halvleken kom direkt, när Oliver Widahl ryckte sig loss till ett friläge.

Men Daniel Svensson räddade, mycket starkt.

Och när klockan tickade upp mot 60 minuter började Grönvitts chanskavalkad på allvar ta fart. Först ut var Patrick Wallén, som på ett mycket kraftfullt sätt nickade bollen i ribban.

En bra prestation, som tyvärr inte resulterade i mål.

Koyar Salimi följde upp med ett friläge från halvdan vinkel. Avslutet var helt okej, men Jonathan Johansson betvingade försöket med en benparad.

Minuten senare var det Joakim Hälls tur, men direktskottet på inspelet från höger blev lite för kraftlöst och landade i målvaktens famn.

Och visst skapade Grönvitt ännu mer. De flesta trodde nog att det mest var en tidsfråga innan Selångers målvakt skulle få vittja nätmaskorna.

Vi minns framför allt Simon Johanssons fantastiska volley, efter väggspelet med Patrick Wallén. Med full kraft dånade bollen i ribban, som alltså grinade Grönvitt i ansiktet än en gång.

Och Patrick Wallén, han var själv nära en gång till. Även denna gång en miss, efter ett utsökt nickläge i straffområdet.

0–0 på Norrporten Arena, när VSK Fotboll absolut borde ha gjort några mål och vunnit matchen. Om Selånger kan sägas att de som vanligt var kontringsvilliga och redo när de fick läget.

Men Grönvitt fick med sig en pinne hem, som förhoppningsvis blir tre på onsdag hemma mot IFK Luleå (avspark 19.00 på Swedbank Park).

Om spelarna fortsätter på den inslagna vägen och skruvar upp precisionen ytterligare ett snäpp så är chanserna goda.

Selånger FK–VSK Fotboll 0–0 (0–0).
Hörnor: 7–9 (5–4).
Varningar, Selånger: –. VSK Fotboll: Joakim Häll, Andreas Östling.
Domare: Mikael Devletyan Gudmundsson.
Publik: 110 (på Norrporten Arena, Sundsvall).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Oliwer Malmvist, Jesper Göteson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Simon Johansson, Joakim Häll, Patrik Grönvall, Andreas Östling, Koyar Salimi (84).
Anfall: Patrick Wallén (84).
Ersättare: Jonathan Böckert (84), Dennis Hansson (84), Jonathan Häll, Marcus Ytter, Adrian Forsgren (målvakt).