Visa fler äldre nyheter >

Fri entré, allsvenskt motstånd – och chans på vårens gruppspel i Svenska Cupen.
Det blir inte så mycket bättre, när Grönvitt hemmamöter Öster på onsdagskvällen.
– Jag hoppas att alla grönvita kommer hit och stöttar oss, säger Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll visade lovande tendenser i senaste matchen mot AFC United. Mot Östers IF är förhoppningen att det ska generera i en cupskräll – och avancemang till Svenska Cupens gruppspel i vår.

Matchen spelas på onsdag kväll klockan 19.00 på Swedbank Park.

– Vi ser det som en stor möjlighet, en utmaning som vi har chans att vinna. Jag hoppas att alla grönvita ser samma sak och kommer hit och stöttar oss. Öster är självklart favoriter, men vi har ingenting att förlora. Det här är en match där vi hela tiden ska se lösningar i stället för låsningar, säger huvudtränaren Ramin Kiani (bilden).

– Det är också något som kommer att stärka våra yngre spelare. De ställs ju öga mot öga med allsvenska spelare. Det leder till utveckling.

Östers IF tränas av förre Åtvidabergsbossen Andreas Thomsson och har spelarprofiler som Kenny Pavey (fd. AIK), Pablo Piñones-Arce (fd. Hammarby och BP) och Johan Persson (fd. Landskrona BoIS och Esbjerg).

Dessutom finns Alhaji Gero med i laget, nyligen värvad från Nigeria.

Anfallaren har flera U21-landskamper på meritlistan – och har dessutom debuterat i Nigerias A-landslag. Kanske finns han med i startelvan?

– Det tror vi att han gör. Han spelade en kort stund senast mot Syrianska (vinst 1–0) och visst såg vi en del spetskompetenser.

VSK Fotboll kan säkerligen räkna med att försvara sig en del mot allsvenska Öster. Här är nycklarna till en skräll, enligt Ramin Kiani.

– Självklart måste vi vara väldigt noggranna i vårt försvarsspel, för Öster kommer säkert att föra bollinnehavet. Det är vi på det klara med. När vi själva har bollen så är den första passningen oerhört viktig för att vi ska spela oss ur den första pressen. Då kan vi bygga upp vårt anfallsspel och vara konstruktiva, säger Grönvitts huvudtränare.

Som kommer att ladda sina spelare till match på ett lite annorlunda sätt.

– Jag kommer att visa en inspirationsvideo när vi har vår genomgång. Förhoppningsvis ingjuter det ännu mer mod i spelarna inför matchen, säger en inspirerad Ramin Kiani.

SÅ HÄR FÖLJER DU GRÖNVITTS CUPÄVENTYR
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebook-sida.
Du kan läsa den även om du inte använder Facebook.
VLT-sporten rapporterar på webben.

PARKERINGSINFORMATION
Till helgen är det marknad på Rocklundaområdet. Därför är det svårare att hitta parkering i direkt anslutning till arenan. Men det finns förstås platser i närheten, allra helst vid Bombardier Arena (Västeråshallen).

Det är VI som bjuder DIG på Entré

Autocentrum
Björkmans Bil
BÅ Konsult
Dina Försäkringar
EA Gruppen
Effecta
Eklunds Glas
Elektronik Mekanik
Exceed
Handelsbanken
Hälla Shopping
Ica Grytan
Isolering Akustik
Kontrakt Montage
Mimer
Mälarlift
NCM Development
Novasis
Qratio
Riksbyggen
Ryds Bilglas
SN Fordonsinredning AB
Stena Recycling
Stenator
V.I.S.K.O.S
Vafab
Värme & Sanitet
Västerås & Co
Västmanlands Städ & Flytt