Visa fler äldre nyheter >

Han fick en veckas välförtjänt semester med familjen.
Men i morgon är alltså Ramin Kiani tillbaka i Grönvitt.
– Jag ska göra allt som står i min makt för att förvalta förtroendet, säger han till vskfotboll.nu.

Ramin Kiani (bilden) såg ut att ha gjort sitt i VSK Fotboll för en vecka sedan, då vskfotboll.nu meddelade att han skulle lämna klubben.

Så blev inte fallet, efter hjälp från ett par av klubbens samarbetspartner.

På måndagen leder han i stället laget på Swedbank Park, som Grönvitts nye huvudtränare. Då är spelartruppen tillbaka efter sommarledigheten.

– Det ska bli jättespännande. När vi skildes åt för ett par veckor sedan var det vemodigt, det måste jag säga. Och när det blev klart att jag inte skulle fortsätta var det påtagligt att jag skulle sakna den här dagliga kontakten med spelarna. Så nu får jag tillbaka mina barn, höll jag på att säga, haha. Det känns jättebra att vara tillbaka, säger Ramin efter kvällens besked.

Blev du överraskad när du fick frågan igen?

– Ja, väldigt. Det är klart att det blev mycket funderingar fram och tillbaka, men jag är givetvis stolt över att bli tillfrågad att leda VSK Fotboll under hösten. Jag är glad att det löste sig och känner ett starkt förtroende från föreningen.

Den senaste veckan har Ramin emellertid kopplat bort fotbollen.

– Det har varit oavkortad semester utomlands, så jag har framför allt umgåtts med familjen. Det har inte varit så mycket tankar på framtiden. Däremot har jag tagit mig tid till eftertanke och reflekterat över det som har hänt och vad jag har lärt mig av det. Förhoppningsvis gör det att jag tar ännu klokare beslut i framtiden, säger han.

Har du hunnit fundera något på träningen i morgon och hösten som kommer?

– Ja, det finns redan en hel del inplanerat sedan tidigare. Resultatmässigt är det primära målet är att VSK Fotboll ska spela i division 1 nästa år och det är alla införstådda med. Vi ska jobba för att säkra kontraktet och utifrån det fundera på vilket spel som ger oss bäst möjligheter för att hantera den uppgiften.

Efter sommarens förlustmatcher blir det förstås viktigt att förbättra försvarsspelet.

– Det måste vi definitivt jobba med, för vi kan inte släppa in så många mål som vi gjorde under våren. Vi måste säkra upp bakåt och därigenom skapa trygghet. De första 45 minuterna i matchen mot Umeå gav mig mersmak och jag tror också att spelarna kände att de var med i matchen då. Nu ska vi se till att göra färre misstag och vara mer solida i vårt försvarsspel. Då har vi stora möjligheter att göra resultat i höst. Det finns kunnande och kapacitet i den här truppen, säger Ramin, som också får bekanta sig med nyförvärvet Patrick Wallén framöver.

– Det ska bli mycket spännande att lära känna honom, både som spelare och som person.

Tillsammans med övriga ledare blir det främsta uppdraget att ”samla styrkorna”.

– Vi behöver hitta gemensamma nämnare och enas kring dem, för att hitta energi och kraft. Det är viktigt för mig. Vi ska vara redo att utföra träningar, samlingar och matcher på bästa sätt och fajtas till 100 procent utefter vår spelidé. Jag ska göra allt som står i min makt för att förvalta förtroendet, säger Ramin Kiani.