Visa fler äldre nyheter >

Erik Acar har valt att lämna VSK Fotboll.
Beskedet från huvudtränaren kom under torsdagen.
– Det är jobbigt för klubben, men vi måste respektera hans beslut, säger ordföranden Peter Brandt till vskfotboll.nu.

Efter lite över två år på tränarposten väljer Erik Acar (bilden) att lämna VSK Fotboll.

I går offentliggjordes beslutet på vskfotboll.nu.

– Ett väldigt tråkigt besked. Erik har varit engagerad i sitt uppdrag och lagt ner ett enormt arbete för klubben. Tillsammans med Stefan Bärlin och Peter Markstedt var han viktig under krisen som uppstod i superettan 2011. Erik är en av de människor som har hanterat motgångar bäst och det högaktar jag honom för, säger ordföranden Peter Brandt.

VSK Fotboll skrev hösten 2011 ett kontrakt med Erik Acar till och med säsongen 2014. Samarbetet avbryts alltså en och en halv säsong i förtid.

– Det har blåst ordentligt och vi åkte ur superettan – det har helt enkelt varit väldigt tufft – men Erik har ändå alltid stått upp och vi har trott på honom. Erik har varit otroligt tydlig i sitt ledarskap och aldrig svävat på moln. Nu känner han att han inte orkar längre. Det är jobbigt för klubben, men vi måste respektera hans beslut. Han har varit en lagspelare i alla lägen, säger Peter Brandt.

Erik Acar:

– Att jag väljer att sluta beror på bristande förutsättningar. Situationen blev ohållbar för mig personligen. Jag önskar alla lycka till och hoppas verkligen att klubben klarar sig kvar i år och löser den svåra situationen.

Assisterande tränaren Ramin Kiani tar tills vidare över huvudansvaret för A-laget, medan sportsligt ansvarige Haci Aslan finns med som en extra resurs.

– Vi måste stötta Ramin på bästa möjliga sätt just nu. Han är relativt ny i klubben, men har gjort ett väldigt bra jobb och är omtyckt av både spelare och ledare. Vi tror på Ramins kvaliteter och diskuterar hur vi ska lösa situationen tillsammans framöver, säger Haci Aslan.

VSK Fotboll tackar Erik Acar för ett stort arbete för klubben under de två senaste åren och önskar honom all lycka i framtiden.