Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt går vidare efter veckans rapporter om det ekonomiska sparpaketet.
På söndagen ställs laget mot Sandvikens IF på Swedbank Park.
– Det har blivit bättre dag för dag. Nu vill vi göra en bra match och slå Sandviken, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Det var ett negativt besked som i måndags kväll mötte spelartruppen efter träningen: VSK Fotboll är tvingade att lansera ett sparpaket som går ut på att säga upp klubbens anställda och omförhandla samtliga visstidsavtal.

– Så klart oerhört tråkigt, säger huvudtränaren Erik Acar.

– Det här är en tung börda som klubben har haft med sig hela tiden.

Av naturliga skäl har både spelare och ledare haft en del att reflektera över.

– Det är klart att det påverkar oss. Spelarna funderar på hur framtiden ser ut, vissa mer än andra. Vi är ju alla unika individer och påverkas olika, säger Erik Acar.

Men Grönvitts huvudtränare är positiv inför matchen mot Sandviken på söndagseftermiddagen (avspark 15.00).

Träningarna har sett allt bättre ut – och lördagens uppladdning inför matchen gav råg i ryggen.

– Jag tycker ändå att killarna har tagit det på ett bra sätt. Vår träning i tisdags blev lite avslagen, men det är förståeligt. Det har blivit bättre dag för dag. Vi har börjat hitta tillbaka till den intensitet som vi vill ha och i dag var träningen jättebra med mycket glädje, säger Erik Acar.

Sandviken var nykomlingar i fjol och började serien på ett alldeles utmärkt sätt.

Men hösten blev tung – och så har det fortsatt i år. Men laget vann i varje fall sin senaste match, hemma mot Umeå FC (2–1).

– Det är ett jättebra lag, Sandviken. De spelade bra som nykomling i fjol och har sagt att de ska vara ännu bättre i år. Med tanke på värvningarna och den satsning som de gör så ville de kriga om platserna i toppen. Nu har de inte startat så bra som de hade hoppats eller förväntat sig, men de spelar absolut en bra fotboll och vill äga mycket boll. Det kommer att bli en tuff match, säger Erik Acar.

VSK Fotboll kommer närmast från en klar förlust borta mot Dalkurd (0–5) och är givetvis sugna på att segerjubla för fjärde gången i år.

Då måste kollektivet fungera bättre.

– Vi gav inte oss själva möjligheten att hålla i bollen mot Dalkurd. När vi väl vann den blev vi av med den lika fort och då blir det jobbigt att försvara sig. Vi måste hitta tillbaka till det som var framgångsrikt i våra tidigare matcher – vi har varit jätteduktiga defensivt och spetsat det med snabba omställningar. Mot Valsta (den 27 april, seger 2–0) gjorde vi så gott som alla delar väldigt bra. Mot Sandviken hoppas jag att vi håller ihop laget och är med direkt från start. Vi ska jobba med vårt bollinnehav och visa att vi är duktiga även i det spelet, säger Erik Acar.

Så vad talar för att vi segrar igen i morgon, söndag?

– Dels att vi har vunnit våra två senaste matcher mot Sandviken. I serien i höstas vann vi ganska klart (6–3) och dessutom vann vi en träningsmatch i våras (2–1). Det har vi fördel av rent psykologiskt. Dessutom har vi visat oss vara starka, framför allt på hemmaplan. Vi kan kriga ner lag. Jag hoppas att de negativa sakerna som har varit fungerar som tändvätska på söndag. Vi behöver göra en bra prestation för att vinna mot Sandviken, säger Erik Acar.