Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll vill hitta vinnarspåret igen.
Första chansen: BK Forward på söndagen.
– Vi ska vilja bli matchvinnare, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

En lärdomens, eftertankens och revanschens vecka kulminerar på söndagen, då VSK Fotboll välkomna BK Forward till Swedbank Park (avspark 16.00).

Grönvitt har analyserat förlusten mot Sirius och samlat kraft för att vinna mot det gulsvarta laget från Örebro.

Allt som allt en positiv uppladdning.

– Vi har fortsatt gott självförtroende i truppen och vet att vi gjorde bra matcher innan den mot Sirius. Men vi vet också att vi hade brister i vårt individuella agerande mot Sirius, som gjorde det svårt för oss att försvara kollektivt. Det har vi gått igenom i ett utvecklande syfte. Vi har förtydligat grunderna i försvarsspelet och förberett oss väl för matchen mot Forward, säger huvudtränaren Erik Acar.

BK Forward, som slutade tvåa i fjol, har inlett säsongen med samma skörd som Grönvitt: tre segrar, en oavgjord och en förlust – vilket alltså ger 10 poäng och en plats under toppduon Dalkurd och Sirius.

– De är ju ett svårspelat lag och har, likt Sirius, individuellt skickliga spelare. Tack vare det löser de många situationer på planen. Jag tänker inte minst på Kristoffer Näfver och förstås Stellan Carlsson, som öser in mål. Forward är solida och gör sällan riktigt dåliga matcher, säger Erik Acar.

VSK Fotboll siktar förstås på att hitta tillbaka till ett stabilt försvarsspel mot Forward.

– Vi ska inte ta så stora risker i uppspelsfasen och vill spela enklare, förbi deras förstapress.

Grönvitt får dessutom tillbaka ett par spelare i matchtruppen.

Dels Mikael Gustafsson – som ju skrev på ett nytt kontrakt häromdagen – men också mittfältaren Andreas ”Anki” Östling, som äntligen gör comeback i laget.

– Det stärker ju truppen. ”Anki” har varit skadad länge, men är enligt mig en av seriens absolut bästa spelare om han spelar på sin bästa nivå. Klart att han spetsar till vår trupp oerhört mycket. ”Micke” är också viktig för vårt spel. Han är en riktigt bra targetspelare som betyder mycket när han binder upp bollen på offensiv planhalva. Dessutom har han en aggressivitet och en vilja som slår allt – allt – på den här nivån, säger Erik Acar.

Som också lyfter fram följande för att plocka tre poäng på söndagen.

– Jag hoppas att vi kliver fram och vågar ännu mer. När det bli jämna matcher handlar det om att själv våga ta avslut och utmana det andra laget. Att vilja bli matchvinnare, säger Erik Acar.

Vill du se vem som vinner matchen åt VSK Fotboll? Besök oss då på Swedbank Park i morgon, söndag. Avspark 16.00 mot BK Forward – Heja Grönvitt!

VECKANS MATCHBOLL
Matchbollen mot BK Forward presenteras i samarbete med EA-gruppen.

FÖLJ MATCHEN DIREKT I DIN DATOR
Vi rapporterar de viktigaste händelserna via Everysport.com
VLT-sporten rapporterar matchen minut för minut på sin hemsida