Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotbolls juniorer siktar på nytt kontrakt i högsta serien.
I dag blev det dessvärre förlust hemma mot Gefle IF.
Här är Jörgen Zetterströms matchanalys – och tankar om årets säsong.

VSK Fotboll spelar med ett riktigt ungt juniorlag i år.

Mot Gefle fick ett stort antal spelare, unga nog för både P17- och P16-serien, chansen till speltid – och luggade så när bortalaget på poängen.

Men trots en jämn match blev det förlust med 0–1, efter att Gefle avgjorde på en frispark som smet in via stolpen i ett rörigt straffområde.

– Vi har ett kortvuxet lag i dag och blir lite sårbara på fasta situationer, men jag tycker att det var en ganska jämn match. 50/50 i bollinnehav och målchanser. De skapar inte speciellt mycket och gör sitt mål på en frispark. Däremot har vi bara två riktigt bra målchanser på hela matchen, det är tyvärr lite tunt om vi ska vinna, säger akademichefen Jörgen Zetterström (bilden).

Efter sex matcher i juniorallsvenskan elit norra har Grönvitt sex poäng efter segrar mot Sirius och Hammarby.

– Vi kommer ju att få strida för varje poäng, så är det. Det viktigaste är att vi håller oss kvar i serien.

För juniorerna väntar Djurgården i nästa omgång, nu på torsdag. Nästa hemmamatch spelas om två veckor mot GIF Sundsvall.

Jörgen Zetterström hoppas att en kvartett spelare gör comeback i den matchen.

Rasmus Lundin, Sebastian Forsberg, Pontus Sjödin och Jakob Andersson är nog tillbaka då. William Josefsson lär dessvärre inte vara det. Alla de här spelarna är ganska fysiska och välväxta. Det hjälper ju till kring fasta situationer – och ökar konkurrensen i truppen, säger han.

Den unga prägeln på Fotbollsakademin löper förstås ända ner till de yngsta pojklagen.

– Så vi får verkligen tuffa matcher i år. Även om resultaten inte är lika bra som förut så har vi aldrig haft så många tuffa matcher för våra spelare. Det är väldigt nyttigt för dem.

I juniorlaget märks bland annat ett par tvillingar på båda ytterkanterna: Jakob och Josef El Zein.

– Det här är jättebra för dem, exempelvis. De växer för varje match och kommer att ha stor nytta av den här säsongen.

Jörgen Zetterström lyfter fram det som är positivt – och drar lärdomar av det som inte fungerar.

– Ofta så lär vi oss mer när vi förlorar än om vi vinner. Det är lättare att rannsaka hela sin prestation då. Men det gäller att hela tiden plocka fram även de positiva bitarna i spelet. Och i dag, till exempel, så finns det mer positivt än negativt att plocka fram. Vi förlorar på en fast situation och är spelmässigt bra med i matchen. Det är viktigt att vi är noggranna med det även då resultaten är emot oss, säger VSK Fotbolls akademichef Jörgen Zetterström.