Visa fler äldre nyheter >

Nu återstår mindre än ett dygn.
I morgon, söndag, spelar Grönvitt hemmapremiär.
För motståndet står Frej – ett av årets utmanarlag.

VSK Fotboll fick en småtrevlig start i Nyköping för en vecka sedan, då grönvita supportrar tog över läktarna på Rosvalla i 1–1-matchen mot "Bissarna".

Vi hoppas förstås på lika fint stöd i söndagens match mot Frej – hemmapremiären på Swedbank Park (avspark 16.00).

UNGA IK FREJ – MED EN GAMMAL GRÖNVIT
Motståndarna, IK Frej, kommer från Täby Kyrkby och stod för en mycket fin säsong i fjol. Då kom laget på femte plats i norrettan.

I premiären fick "Kyrkråttorna" emellertid stryk hemma på Vikingavallen mot Umeå FC, fjolårets superettalag.

UFC vann med 2–0 efter två mål redan i första halvlek.

Till i år har Frej bytt ut många spelare – men laget är fortsatt starkt och anses vara en av utmanarna till framför allt en kvalplats.

Bland profilerna i laget märks bland annat förre VSK-anfallaren Dragomir Draganov och Djurgårdslånen Alhaji Kamara och Adam Kasa.

Nyförvärven är yngre än förut – och under försäsongen har mittfältaren Pontus Silfver (tidigare GIF Sundsvall och Hudiksvall) och yttern Sam Johnson imponerat.

GRÖNVITT SIKTE PÅ SEGER
VSK Fotboll inledde säsongen lovande i Nyköping (1–1).

Laget visade prov på ett stabilt försvarsspel och skapade fler chanser än "Bissarna". Speciellt andra halvlek gav hopp om bra spel fotbollsåret 2013.

Grönvitts mål gjordes av mittfältaren Boris Ljevar på straff och anfallaren Jonathan Böckert var farligt framme ett flertal gånger.

Kanske får han utdelning i morgon inför hemmapubliken? Klart är att suget efter tre poäng är stort – och att vi står inför en spännande säsong.

Matchen mot Frej kan bli en trevlig början. Ett supermotiverat Grönvitt mot ett spelskickligt bortalag bör kunna bjuda på en rolig premiär.

Heja Grönvitt!

SÅ HÄR FÖLJER EXILSUPPORTRAR PREMIÄREN
P4 Västmanland sänder i webbradion och i mobilappen Radiosporten Play.
Vi rapporterar matchens viktigaste händelser på Everysport.com.