Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll håller årsmöte i morgon, tisdag.
Nu kan valberedningen presentera sitt förslag till ny styrelse.
– Oerhört starka namn. Nu hoppas jag att klubben får arbetsro, säger Håkan Janson till vskfotboll.nu.

Grönvitts medlemmar ska välja styrelsen för 2013 på tisdagskvällen. Det sker vid årsmötet på Scandic Hotel i Västerås.

Håkan "Mini-Gucko" Janson (bilden) är sammankallande i valberedningen och redovisar följande förslag – med flera meriterade namn.

– Det är ingen hemlighet att det har varit svårt att sy ihop det här, men jag tycker att vi har hittat mycket kompetenta människor på olika områden, säger han.

Som ett av fem nya namn kandiderar Birger Jonsson för en comeback.

Alla med sympatier för Grönvitt minns honom som ordförande i början av 2000-talet – och därefter som en stark ledare för Västmanlands Fotbollförbund.

– En otrolig fjäder i hatten för klubben. Birger har visat ett stort grönvitt hjärta som vill kliva in i den här situationen. När sådana personer gör det känns det oerhört starkt, säger Håkan Janson.

Från styrelsen för 2012 har Anna Belinki ett år kvar på sitt mandat. Peter Brandt kandiderar för ett år till som ordförande – och Haci Aslan för omval som ledamot.

– Alla nya namn har krävt kontinuitet och framför allt har VSK Fotbolls största sponsorer gjort det. Våra ledord har varit att jobba efter kontinuitet och bygga på med kompetenta människor.

Här är övriga namn som valberedningen kommer att föreslå på tisdag kväll:

  • Bengt-Åke Nilsson, före detta kommunalråd och gruppledare för Folkpartiet i Västerås med stark lokal kännedom
  • Kjell Nordin, före detta VD för koncernen A Björks AB och Björks Buss och tidigare styrelseledamot i VIK Hockey – i dag VD för Care of Company och Marinexpo
  • Peter Lundquist, före detta spelare i så väl VSK Fotboll som allsvenska Halmstads BK
  • Haval Simitko, före detta spelare och styrelseledamot i VIK Fotboll

– Det finns både erfarenhet från elitfotboll och näringsliv, konstaterar Håkan Jansson och pekar på vikten av ett ökat förtroende för VSK Fotboll.

– Det här är första byggstenen till att få saker och ting på plats. Nästan alla som vi har pratat med har konstaterat att VSK Fotboll måste börja få tillbaka förtroendet. Vi måste bygga föreningen med en stark styrelse och tror att det här blir en bra lösning, säger han.

Håkan Janson avslutar med några ord från valberedningen:

– Vi hoppas att klubben kan se fram emot lite lugn och ro. Näringslivet skriker efter det. Det är viktigt att VSK Fotboll får arbetsro och lägger undan allt annat som har varit. Jag skulle vilja vädja till alla medlemmar och supportrar om det, säger han.