Visa fler äldre nyheter >

Ett nedtränat VSK Fotboll avslutade starkt mot Dalkurd.
Men bortalaget höll sin ledning och vann med 1–0.
– Vi hade bud på mål i slutet, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Lördagens träningsmatch mot Dalkurd inleddes trevande från båda lagen.

Farligast var Philip Fredrikssons högerfot, som levererade ännu en tung frispark mot Frank Pettersson i bortakassen. Vi minns ju "Philles" kanon borta mot ÖSK i årets första match.

Dalkurdkeepern fick sträcka ut denna gång – men bollen seglade över målburen.

För bortalaget var högeryttern Michael Omoh klart giftigast. Han låg bakom ett par, tre vassa chanser i första halvlek.

– Vi är lite oorganiserade första tio minuterna och hittar inte rätt i våra positioner. Men jag tycker att vi tar oss in i matchen. Försvarsspelet blev allt bättre och vi vann en del bollar högt upp i planen. Anfallsmässigt finns det betydligt mer att önska. Det blir för korta, omständliga anfall och för många felbeslut och tillslag på bollen. Dalkurd behövde inte försvara sig bra, säger VSK Fotbolls huvudtränare Erik Acar.

Den andra halvleken var till en början Dalkurds. Två offensiva byten satte fart på laget – och en av ersättarna levererade omgående.

Celal Serhanoglu tog vara på en miss i det grönvita försvaret och slog in ledningsbollen, som Aly Keita så när lyckades rädda.

Oliwer (Malmkvist) och ”Gersi” (Rigest Hysko, provspelare) hade aldrig spelat tillsammans. Det blev ett olyckligt ingripande för ”Gersi” som friställde Dalkurd, säger Erik Acar.

VSK Fotboll gjorde sex byten och det fick effekt på matchbilden. Den sista halvtimmen var Grönvitts. Mikael Gustafsson och Koyar Salimi var nära kvitteringsmålet.

– Efter våra byten så tar vi över spelet och är det klart bättre laget. Sista tio minuterna var det bara ett lag på planen. Då hade vi bud på både kvitterings- och ledningsmål. Bollen gick inte riktigt vår väg, men summerar vi matchen så finns det mycket mer att önska, säger Erik Acar.

Och märk väl: februari har varit en tung träningsperiod för VSK Fotboll. Tanken är förstås att spelet ska sitta till premiären mot Nyköping den 14 april.

– Vi vill spela ett aggressivt försvarsspel och då krävs fräscha ben. Just nu finns inte våra explosiva löpningar på samma sätt och det är lite gelében, men det kommer att bli bättre. Utifrån det var försvarsspelet okej – och det är inte nu vi ska vara som bäst, säger Erik Acar.

VSK Fotboll–Dalkurd FF 0–1 (0–0).
Målet: 0–1 (47) Celal Serhanoglu.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Aly Keita.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Mattias Florén (Oliwer Malmkvist), Rigest Hysko, Tobias Holmgren.
Mittfält: Simon Johansson (Andreas Östling), Damir Foric (Patrik Grönvall), Philip Fredriksson (Boris Ljevar), Gillis Wissing (Koyar Salimi).
Anfall: Axel Johansson, Mikael Gustafsson (Dennis Hansson).
Ersättarna inom parentes.