Visa fler äldre nyheter >

INTERVJU FRÅN HEJA GRÖNVITT, VINTERN 2012. Oliwer Malmkvist lämnade VSK Fotboll 2010 – och dominerade i VIK. Nu spelar han i grönvitrandigt igen. I Heja Grönvitt pratade han om sin utveckling.

Du lämnade ju klubben lite oväntat efter 2010. Varför kommer du tillbaka nu?

– Först och främst har det gått bra för mig i VIK. Jag har gått framåt som spelare. Då är det kul att få chansen i en högre division. Och jättekul att just VSK hörde av sig – jag har alltid gillat klubben och trivs väldigt bra här.

Men hösten hade varit bra för dig då, 2010. Hur kom det sig att du ändå försvann?

– Det fungerade inte med min jobbsituation. Men nu är det helt annorlunda. Dels är det inga träningar på förmiddagen, dels har jag ett annat jobb som fungerar på ett annat sätt.

Okej, så det blev spel med VIK i division 2 i stället. På vilket sätt har du haft nytta av det?

– Jag har tagit ett stort ansvar och fått mer självförtroende. I år var jag lagkapten och det är skillnad mot att bara vara vanlig spelare. Jag är mer mogen både på och utanför planen. Fotbollsmässigt gör jag färre misstag och sällan dåliga matcher. Jag är mycket jämnare på det sättet.

Jag har sett dig flera gånger i VIK-dressen och måste säga att du har imponerat stort. Precis som du gjorde innan du lämnade 2010. Är du för bra för division 2 helt enkelt?

– Jag vet inte… Jag är väl inte riktigt den som sticker ut hakan, men det har gått väldigt bra i år. Många har sagt att jag har varit duktig. Jag är helt klart nöjd med säsongen.

VSK Fotboll satsar fortsatt lokalt och har en väldigt ny trupp om vi jämför med 2011 i superettan. Vad tror du talar för att vi blir ett stabilt lag nästa år?

– Det blir inte lika stor spelaromsättning, vilket så klart gör en del. Det blir en annan kontinuitet. Men både jag och Axel (Johansson – och Philip Fredriksson, som skrev på en tid efter intervjun) har ju spelat med flera som redan är här, så det blir inte nytt på det sättet.