Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll välkomnar en assisterande tränare till klubben.
45-årige Ramin Kiani blev klar i eftermiddags.
– Hela upplägget känns kittlande, säger han till vskfotboll.nu.

Under fjolåret assisterades Erik Acar av förre akademitränaren Thomas Böckert.

Men Böckert valde att inte förlänga kontraktet, på grund av tidsbrist.

I dag kan VSK Fotboll presentera hans ersättare: Ramin Kiani (bilden).

– Vi är mycket nöjda med att ha kommit överens med Ramin om ett samarbete. Han är en välutbildad ledare (Uefa Advanced Pro) som kommer att komplettera Erik på ett utmärkt sätt, säger sportsligt ansvarige Haci Aslan till vskfotboll.nu.

Så här säger en inspirerad Ramin Kiani om sitt nya uppdrag:

– Hela upplägget känns kittlande: att få jobba i en miljö där föreningen har många unga spelare som ska få möjligheten att ta nästa steg. Att klubben vill ha en trupp med spelare som härstammar från Västerås känns väldigt spännande.

Vad ska du bidra med?

– Stärka ledarstaben och framför allt vinna matcher. Jag hoppas kunna bidra som instruktör och få i gång fartfyllda träningar, som så småningom ska bidra till att vi vinner matcher.

Haci Aslan:

– Hans erfarenhet som instruktör blir värdefull för oss. Dessutom är han en väldigt ödmjuk person.

Som klubbtränare var Ramin Kiani senast i Gamla Upsala i tre år. Dessförinnan var han assisterande tränare i Enköpings SK.

– Så jag känner till division 2 väldigt väl, både VIK och Skiljebo, säger han apropå att Grönvitt har värvat flera spelare från just de två klubbarna.

På hans CV finns dessutom uppdrag som förbundsinstruktör och naturligtvis tjänsten på Westerlundska Gymnasiets idrottsprofil i Enköping.

Första träningen genomför han redan i morgon i Plåthallen. Och den 1 februari väntar match borta mot Örebro SK.

– Det här blir inspirerande. För oss handlar det om att hitta ett arbetssätt som kan förbereda laget för att vinna matcher. Det börjar vi med nu. Jag ska supporta Erik och spelarna ska utvecklas både individuellt och kollektivt, säger Ramin Kiani.