Visa fler äldre nyheter >

Här är chansen som stärker Erik Acar.
Tränaren jobbar med Mjällby i en vecka.
– Jag är väldigt tacksam för att klubben ger mig den här möjligheten, säger han till vskfotboll.nu.

Silly season är här. Klubbar värvar och säljer, testar och provar spelare till förbannelse.

Detsamma gäller Grönvitt – med en väsentlig skillnad.

Här är det huvudtränaren Erik Acar (bilden) som får bekanta sig med fotboll på högre nivå.

Under en vecka ska han studera Peter Swärdh i allsvenska Mjällby, delta i träning och bevaka hemmamötet med AIK söndagen den 29 juli.

– Det här är en stor chans för mig att få se hur de jobbar. Jag ser det som väldigt utvecklande och en jättefin erfarenhet, säger Erik Acar.

Men faktum är att sommarplanerna skrinlades för Grönvitts coach.

Kreta byttes illa kvickt mot lilla Mjällby på Listerlandet i Blekinge.

– Det finns saker och ting som är viktiga och det här är absolut någonting som är oerhört viktigt för mig. Förhoppningsvis hinner jag se och lära mig mycket användbart den här veckan, som jag ska ta med mig till Västerås.

Vad betyder det att klubben ger dig den här chansen?

– Det är en del i min personliga utveckling men även för VSK Fotboll som förening och jag är väldigt tacksam för att klubben ger mig den här möjligheten. Det finns faktorer i Mjällbys arbete som har utvecklat dem till den förening de är i dag – och det kan vara små saker som vi inte tänker på. Kanske kan vi ta efter det, vidare in i vår verksamhet och skapa något bra i Västerås. Det är alltid lätt att inspireras i nya miljöer, säger Erik Acar.

Sportsligt ansvarige Haci Aslan är den som har förmedlat kontakten.

– Mjällby är en klubb som vi har en väldigt bra dialog med, säger han och fortsätter:

– Det är naturligt för Eriks utveckling att få komma till en större klubb för att se hur det fungerar på den nivån. Peter Swärdh är en erkänt skicklig tränare som har presterat i allsvenskan under en längre period. Under hans ledning får Erik vara med i deras dagliga arbete, säger han till vskfotboll.nu.

Erik Acar besöker Listerlandet mellan den 23 och 29 juli och hinner med fyra träningar och två matcher: dels den mot AIK och dessutom 90 minuter med U21-laget på onsdagskvällen.

– På lång sikt är det här värdefullt för att vi ska utvecklas bättre som klubb och individer, säger Erik Acar.